Foto: Anthony Anex (arkiv)/AP
Cykling

Raseri og skuffelse blev brugt til ny positiv VM-eksplosion af Lasse Norman

Den danske OL-guldvinder overvejede at forlade VM, men vandt i stedet 1.000 meteren.

Cykling

Efter at have været tæt på at rejse hjem i ærgrelse over det nedslående facit i den første halvdel af omniumkonkurrencen ved verdensmesterskaberne i banecykling formåede den olympiske mester i disciplinen Lasse Norman minsandten endnu engang at mobilisere fornyet fysisk og psykisk styrke, da kappestriden i dag fortsatte med 1000 meter på tid.

Raseriet og skuffelsen over at måtte se sine gulddrømme spoleret eksploderede nemlig i en forrygende positiv kraftudladning, som satte samtlige konkurrenter til vægs.

Ganske vist udmøntede det sig ikke i en national rekord, som da Lasse Norman i går rejste sig i 4 km forfølgelsesløb efter nedturen i scratch.

Læs også

Til gengæld førte den 24-årige danskers eminente tempoopvisning til sejr i afdelingen med tiden 1.02.409 minut – Normans egen danske rekord fra OL i 2012 lyder på 1.02.314 – otte tusindedele af et sekund foran den forsvarende colombianske verdensmester Fernando Gaviria, mens dennes indædte rival i guldstriden italieneren Elia Viviani på tredjepladsen noteredes for 1.02,632.

Nu fantaseres alligevel om en bronzemedalje

I klassementet betød det, at Lasse Norman avancerede blot en enkelt plads, så han er nr. 9 inden de to sidste afdelinger, en omgang med flyvende start samt 40 km pointløb.

Til gengæld rykkede danskeren pointmæssigt så meget tættere på de bedst placerede, at der i den rød-hvide lejr så småt fantaseres om, at en bronzemedalje måske trods alt kan vise sig som en mulighed.

Læs også

Top-10 ser nu således ud: 1. Gaviria 140, 2. Viviani 140, 3. Roger Kluge, Tyskland 116, 4. Thomas Boudat, Frankrig 114, 5. Tim Veldt, Holland 106, 6. Artyom Zakharov, Kasakhstan 104, 7. Mark Cavendish, Storbritannien 102, 8. Glenn O’Shea, Australien 102, 9. Lasse Norman 98, 10. Viktor Manakov, Rusland 98.

Fra disse er der et spring ned til Chun Wing Leung, Hongkong, som på 11.-pladsen har scoret 82 point.

Går efter at blive topscorer i pointløbet

»Jeg kan godt se, at det kan lade sig gøre, at snuppe bronzen, men Kluge er en glimrende pointløbsrytter, og flere af de andre har også omgangen på tid som deres speciale, så jeg betragter stadig medaljeræset som et afsluttet kapitel«, konstaterer Lasse Norman.

»Min målsætning omkring pointløbet lyder på at blive den rytter, der scorer flest point i den afdeling for at vise både over for mig selv og de andre, hvad jeg kan. Og så må vi se, hvor langt det rækker«.

Læs også

»Jeg sendte fredag aften nogle signaler ud på de sociale medier, om at jeg var parat til at opgive det hele. Og jeg var da også både rasende og sur over ikke at have leveret en bedre præstation«, siger Lasse Norman.

Har ikke ændret de olympiske ambitioner

»Men sådan er mit temperament nu engang, og det hører vel også med til at kunne lave resultater. Jeg tror da heller ikke, jeg har overrasket mine omgivelser, for de kender mig jo indgående, og efter at have fået en god lang snak med landstræner Casper Jørgensen, faldt jeg ned igen«.

»Uanset, hvordan det så ender her i London, ændrer det ikke på mine olympiske ambitioner. Jeg føler stadig, jeg kan hævde mig helt i toppen«.

Læs også

»Men jeg er også fuldstændig klar over, at der i dette selskab ikke er råd til resultater som dem, jeg leverede i sctrach og udskilningsløbet, hvis jeg skal gør mig forhåbninger om at blande mig i guldkampen. Og så må vi jo se at få bearbejdet situationen, så det ikke sker igen«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce