0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Suverænt par nr. 7 styrer sejren i hus under stormende jubel

Michael Mørkøv og Lasse Norman havde kontrol over begivenhederne i det 55. københavcnbske seksdagesløb, selv om de blev presset til det sidste.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lars Rønbøg Frontzonesport / 6dageslob.dk
Foto: Lars Rønbøg Frontzonesport / 6dageslob.dk

For anden gang efter 2013 kunne Michael Mørkøv og Lasse Norman hyldes som vindere af det københavnske seksdagesløb.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I en forrygende kulisse med tilskuerne både på inderkredsen og de tætpakkede tribuner stående i nærmest ekstatisk jubel knækkede 31-årige Michael Mørkøv og den syv år yngre Lasse Norman i en medrivende finale rivalerne i det 55. københavnske seksdagesløb.,

Lige til det sidste forsvarede det Dannebrogsklædte par nr. 7 sig med iskoldt overblik og tilintetgørende styrke mod angrebene fra sæsonens ellers så dominerende belgiske duo Kenny De Ketele-Moreno De Pauw og sidste uges vindere i Berlin hollænderne Yoeri Havik-Wim Stroetinga, og ovenikøbet demonstrerede danskerne deres suverænitet med et fremstød seks omgange før afslutningen, som om de ville være sikre på, at intet uforudset i 11. time skulle komme i vejen for deres triumf.

Danskerne og belgierne sluttede på omgangshøjde, men med 329 point til Mørkøv-Norman mod 220 til De Ketele-De Pauw var Par nr. 7' sejr aldrig truede på det felt.

Hollændere i forgæves offensiv

Og i det hele taget så Mørkøv og Norman ud til at have fuldstændig kontrol over situationen, selv om de konstant måtte være påpasselige.

Det var åbenlyst, at konkurrenterne blot ventede på et minimalt svaghedstegn, men det kom bare aldrig. Med 26 omgange tilbage kastede Havik-Stroetinga sig ud i en ultimativ offensiv, men det skulle vise sig komme til at svide til dem selv.

Efter kortvarigt at have taget bestik af situationen, satte Mørkøv efter med belgierne på hjul. I en håndevending var de oppe hos hollænderne, som ikke alene måtte se deres fremstød neutraliseret, men også måtte opgive at følge med de to andre par og således satte den omgang til, som det endelige facit fremviste.

13. seksdagessejr til Mørkøv

Belgierrne som ellers i hele den timelange finalejagt havde vist stærke takter, havde ikke mere at byde på, og så kunne Mørkøv og Norman i fulde drag nyde deres succes.

Det var Michael Mørkøvs 13. seksdagessejr og den sjette i Ballerup, og i de 78 seksdagesløb, der er afviklet på dansk grund gennem tiden, overgås Mørkøv kun af australien Danny Clark med otte.

Laqsse Norman oplevede for anden gang at kunne lade sig hylde som vinder, og ligesom i det