Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mads Pedersen under ednkeltstarten i Volta ao Algarve, hvor han i skrapt selskab kørte en 12. plads i hus.

Mads Pedersen under ednkeltstarten i Volta ao Algarve, hvor han i skrapt selskab kørte en 12. plads i hus.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmarks yngste WorldTour-rytter står foran Giro d'Italia-debut

Dansk cykelsport ser ud til at få tre repræsentanter i den 100. udgave af den italienske rundtur.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når sæsonens første store nationale rundtur, den 100. udgave af Giro d’Italia, starter 5. maj på Sardinien, har det i nogen tid set ud til, at det skulle blive med to danskere i feltet.

Klatrespecialisten Jesper Hansen hos Astana og slidstærke Christopher Juul-Jensen hos Orica-Scott er nemlig allerede udpeget til denne krævende opgave, men nu tyder alt på, at de får selskab af yderligere en landsmand.

Det er Danmarks yngste professionelle på et af WorldTour-mandskaberne, 21-årige Mads Pedersen, der har gjort det så godt for amerikanske Trek-Segafredo her i foråret, at han synes så godt som sikker på en af de ni pladser i Giro-truppen.

Yderst tilfredse med Mads Pedersen

»Vi er yderst tilfredse med det, Mads hidtil har præsteret, og vi har store forventninger til ham«, siger Trek-Segafredos danske sportsdirektør Kim Andersen – en udtalelse, der stemmer glimrende overens med den præsentation, den unge dansker får på det amerikanske mandskabs hjemmeside.

Her hedder det nemlig om den tidligere  sølvvinder fra U19 VM, at »hans ligefremme opførsel og underliggende humor rummer en rolig selvtillid og lederegenskaber – se frem til store ting fra dette boblende talent i de kommende år«.

»Oprindelig var det meningen, at Mads skulle køre Tour of California fra 14. til 20. maj og derefter Belgien Rundt fra 24.til 28.«, fortsætter Kim Andersen.

Bedste resultat på enkeltstart i Portugal

»Men nu ser det altså ud til, at vi i stedet vælger at bruge ham i Giroen. Dog er den definitive beslutning ikke taget endnu, men det vil overraske mig, hvis det ikke bliver sådan«.

Mads Pedersens seneste start var i Paris-Roubaix – den franske brostensklassiker, som han vandt U19-udgaven af i 2013, og som hører til hans absolutte favoritløb - og her gennemførte han strabadserne som nr. 95.

Det bedste resultat hidtil i den første sæson som WorldTour-rytter er 12. pladsen i skrapt selskab på enkeltstarten i Volta ao Algarve 29 sekunder efter den sejrende spanske europamester Jonathan Castroviejo.

Får hollænder som kaptajn

Trek-Segafredos kaptajn i Giro d’Italia bliver den 30-årige hollænder Bauke Mollema, der her får chancen for at jagte personlig succes, mens han i Tour de France må regne med at skulle optræde som luksushjælper for holdets nytilkomne spanske etapeløbsstjerne Alberto Contador.

Mollema har en enkelt gang tidligere prøvet kræfter med Giro d’Italia. Det skete, da han i 2010 som debutant i en af de tre store rundture sluttede på en samlet 12. plads med et minus på 23 minutter til den sejrende italiener Ivan Basso.

På det tidspunkt kørte Mollema endnu for hjemlandets daværende storhold Rabobank, og han skiftede først til sin nuværende arbejdsgiver i 2015.

To trumfer på danskers australske mandskab

Der er således ingen tvivl om, at Mads Pedersen får en udpræget assistentopgave i Giroen, og det samme er tilfældet for Christopher Juul-Jensens vedkommende.

Sidstnævntes stærke kørsel her i foråret for det australske Orica-Scott-mandskab har dog klart  understreget, at han på udvalgte etaper vil være et oplagt emne til at forsøge sig i udbrud.

»Vores overordnede satsning i Giroen kommer til at handle om englænderen Adam Yates i det samlede klassement og australieren Caleb Ewan i spurterne«, fortæller den 27-årige dansker, der efter sin deltagelse i Liège-Bastogne-Liège holder løbspause frem til Giro-starten på Sardinien.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Jeg tror på, at der nok skal blive mulighed for, at jeg får lov til at gå med i angreb, når det passer ind i holdets interesser, for sådan foregår det nu engang her hos os«.

Strategien endnu uvis hos Astana

Strategien for den tredje danskers vedkommende i den tre uger lange kappestrid er endnu noget mere uvis, eftersom Jesper Hansen på Astana-mandskabet oprindelig var tænkt som støtte for den nu afdøde Michele Scarponi i bjergene.

»Jeg ved slet ikke, hvad der sker omkring Giro-truppen. For vi har jo dårligt nok nået at bearbejde den tragiske hændelse«, siger det kasakhiske mandskabs danske sportsdirektør Lars Michaelsen.

»Umiddelbart er det vanskeligt at se, hvem der skulle kunne overtage Scarponis rolle, eftersom han jo oprindelig var en erstatning for den skadede italiener Fabio Aru«.

»Jeg kan da forestille mig, at det nu i stedet kommer til at handle om jagten på etapeløbssejre i stedet for klassementet, og dermed åbner der sig også chancer for Jesper Hansen«.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden