Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vincenzo Nibali på sidste års Giro d'Italia-podie flankeret af Estaban Chaves og Alejandro Valverde, som ikke er med denne gang.

Vincenzo Nibali på sidste års Giro d'Italia-podie flankeret af Estaban Chaves og Alejandro Valverde, som ikke er med denne gang.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Voldsom proteststorm sætter en stopper for risikofyldt Giro-konkurrence

Arrangørerne af den italienske rundtur dropper at kåre den skrappeste rytter på nedkørslerne.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mens værtsnationens lysende stjerne Vincenzo Nibali og hans arabiske Bahrain-Merida mandskab bestående af seks italienere en spanier, en hviderusser og en slovener i dag på Sardinien indledte de officielle aktiviteter op til fredagens start på Giro d’Italia ved som de første at indbyde til pressemøde i kystbyen Alghero i det nordvestlige hjørne af Middelhavsøen, bøjede arrangørerne af den italienske rundtur sig for en proteststorm og droppede en heftigt omdiskuteret indlagt konkurrence.

Giroens ledelse havde tænkt sig at indføre en kappestrid, der skulle kåre den deltager i feltet, som er skrappest til at mestre nedkørslerne fra nogle af de vildeste tinder.

På 10 udvalgte stigningerne med Monte Sant’Angelo på 8. etape som den første og Monte Grappa på 20. som den sidste skulle der tages tid på samtlige medvirkende, og meningen var så, at der skulle findes en daglig vinder, ligesom resultaterne skulle indgå i et samlet klassement, hvor den bedste i denne sammenhæng belønnedes med en præmie på 37.500 kr.

Kritikere kaldte konkurrencen uansvarlig

Kritikere i stribevis gav imidlertid deres harme til kende på sociale medier over det, der betegnedes som et uansvarligt incitament til at friste rytterne til overdrevent dumdristige satsninger.

Præsidenten for det belgiske cykelforbund Tom Van Damme, der også står i spidsen for Den Internationale Cykelunions landevejskommission, var blandt de mange utilfredse, og han meddelte i går, at han ville forsøge at få dette nye element i løbet forbudt.

Inden det kom så vidt, har topfolkene i Giro d’Italia imidlertid selv truffet beslutning om at undlade at føre det kontroversielle påhit ud i livet, hvilket fremgår af en pressemeddelelse.

Ville sætte fokus på vigtig evne

»Ånden bag initiativet var at sætte fokus på en vigtig evne, der indgår som en væsentlig del af et cykelløb uden at bringe den ryttersikkerhed i fare, som altid vil have førsteprioritet i Giroen«, hedder det i erklæringen.

»Der er blevet fremsat kommentarer om, at dette initiativ kan misforstås og fremkalde handlinger, der ikke er i overensstemmelse med sikkerhedsprincipperne«.

»Løbsarrangørerne har taget tilkendegivelserne til efterretning og besluttet at udelade denne konkurrence. Tidtagningen på nedkørslerne opretholdes dog som statistiske data, der kan interessere tilhængerne«.

Nibali skjuler ikke sine ambitioner

Med denne afgørelse var det planlagte, usædvanlige indslag ikke et emne, der fyldte noget, da sidste års sejrherre Vincenzo Nibali mødtes med medierne.

Det var til gengæld den 32-årige italieners vurdering af egne muligheder i løbet, og han lagde ikke skjul på, at han stiler højt.

»Det er ingen hemmelighed, at jeg går efter en podieplacering, men jeg vil ikke udtale mig om, hvorvidt jeg kan vinde eller ej«, sagde Nibali.

Den sidste uge er grusom

»Den slags giver jeg mig ikke af med, bl.a. fordi jeg er overtroisk. Desuden er modstanden skrap med Nairo Quintana som den formodet værste konkurrent«.

»Og så har arrangørerne sørget for at tilrettelægge en rute, der efter min opfattelse er væsentligt mere krævende end de seneste sæsoner, og den afsluttende uge er simpelthen grusom«.

Vincenzo Nibali har i Giroen selskab af landsmændene Giovanni Visconti, Valerio Agnoli, Manuele Boaro, Enrico Gasparotto og Franco Pellizotti, sloveneren Luka Pibernik, hviderusseren Kanstantin Siutsou og spanieren Javier Moreno.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden