Det russiske forfølgelseshold snuppede pladsen i bronzefinalen for næsen af Danmark og kæmpede sig siden også på sejrsskamlen foran Tyskland. Foto: UCE.

Det russiske forfølgelseshold snuppede pladsen i bronzefinalen for næsen af Danmark og kæmpede sig siden også på sejrsskamlen foran Tyskland. Foto: UCE.

Cykling

Blot 5 tusindedele koster Danmark pladsen i EM-bronzefinalen

Det danske 4 km forfølgelseshold var klart forbedret i sin anden optræden ved europamesterskaberne, men det var ikke nok.

Cykling

Med så minimal en margin, at den kun kan registreres af det fineste måleapparatur, gik det danske 4 km forforfølgelseshold glip af chancen for at kæmpe om bronze ved europamesterskaberne i Berlin.

Fem tusindedele af et sekund var Casper Folsach, Niklas Larsen, Casper Pedersen og Julius Johansen for langsomme til at nå frem til dysten om den sidste plads på sejrsskamlen, og den eneste trøst i så bittert et nederlag er, at der i den såkaldte 1. runde var tale om en klar forbedring i forhold til den indledende tidskørsel.

3.57.693 minutter noteredes den rød-hvide kvartet for, hvilket var knap tre sekunder hurtigere end ved den første optræden på velodromen i den tyske hovedstad.

Rusland og Tyskland en anelse hurtigere

Men da Rusland kørte på 3.57.688 og Tyskland på 3.57.676 var det de to nationer, som kvalificerede sig til bronzefinalen, selv om de tabte til henholdsvis Italien og Frankrig i deres heat,

Disse fire lande havde i tidskørslen placeret sig bedre end danskerne og skulle dermed dyste om adgangen til guldmatchen.

De matcher faldt altså ud til Italiens og Frankrigs fordel, men de tider, som Rusland og Tyskland opnåede, indgik i en pulje med fire andre nationers og heriblandt Danmarks, og det var altså her, russerne og tyskerne lige netop sendte de rød-hvide ud af medaljeræset.

Klar sejr over Belgien gav håb

Danskerne havde ellers vist sig klart stærkest i 1. runde opgøret mod Belgien, der med de stærke seksdagesmakkere Kenny De Ketele og Moreno De Pauw som grundpillerne blev besejret med næsten 5 sekunder.

Forbedringen efter den første optræden gjorde sig især gældende fra den første til den anden km, som Folsach og co. tilbagelagde 2 sekunder hurtigere mod belgierne.

Og da Polen umiddelbart inden kun var blevet noteret for 3.58.523 i sin gevinst over Schweiz øjnedes pludselig mulighed for en flot dansk revanche i forhold til tidskørslen.

Det håb knustes imidlertid af Rusland og Tyskland, hvilket indebærer, at Danmark sluttede på femtepladsen ved EM.

Med den minimale afstand op til de fire bedste er der imidlertid absolut basis for optimisme omkring vinterens videre arbejde, som kulminerer med deltagelsen i VM i den hollandske by Apeldoorn fra 28. februar til 4. marts.

Guldet gik til Frankrig

Forfølgelsesdisciplinen sluttede med guld til Frankrig, der med 3.55.780 minutter nåede ned på den bedste tid i hele konkurrencen, men blev truet voldsomt af Italien, som kom stærkt til slut og blot blev slået med to tiendedele af et sekund.

Bronzen gik til Rusland, der med tiden 3.57.517 minutter afviste værtsnationen, som noteredes for 3.58.435.

Danmark havde ud over de mandlige temporyttere også Trine Schmidt i ilden i kvindernes udskilningsløb, hvor det blev til en sjetteplads blandt de 18 deltagere.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce