Fernando Gaviria i den røde førertrøje henter sin tredje sejr, mens Max Wahlscheid i blåt bliver nr. 2 for anden dag i træk, og en tænderskærende Magnus Cort imellem dem besætter tredjepladsen. Foto: Tim De Waele.

Fernando Gaviria i den røde førertrøje henter sin tredje sejr, mens Max Wahlscheid i blåt bliver nr. 2 for anden dag i træk, og en tænderskærende Magnus Cort imellem dem besætter tredjepladsen. Foto: Tim De Waele.

Cykling

Jagten på Froome og co. intensiveres efter ustyrlig sprinters flotte hattrick

Gaviria vandt for tredje gang i WorldTour-løbet Tour of Guangxi med Magnus Cort på tredjepladsen.

Cykling

For tredje dag i træk fyrede den 23-årige colombianer Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) en så uimodståelig finish af, at han susede først over stregen i sæsonens sidste WorldTour-løb Tour of Guangxi i det sydlige Kina.

Den et år ældre tysker Max Wahlscheid (Team Sunweb) var som i går tættest på at true sydamerikaneren, mens danske Magnus Cort (Orica-Scott), der med sine 24 år ligeledes hører hjemme i den unge sprintergeneration, forbedrede sin placering fra 6 til 3, uden at det dog i meter bragte ham væsentligt nærmere Gaviria.

Cort fik imidlertid med tredjepladsen de første WorldTour-point – 6 – ud af anstrengelserne på de kinesiske landeveje, ligesom han rykkede op som nr. 6 sammenlagt, men med den ændring i udfordringernes karakter, der er i vente i morgen, når 4. etape slutter med en 3 km lang stigning, bliver det efter alt at dømme vanskeligt for danskeren at holde fast i den position.

WorldTour-spænding blusser op

Noget tilsvarende gælder for Fernando Gaviria, der naturligvis bevarede løbets røde førertrøje, men nok må affinde sig med, at det er slut med den del af det kinesiske eventyr i morgen.

Imidlertid har colombianeren for alvor med sine tre gevinster og tre dage på førstepladsen fået den ellers hensygnende spænding i det overordnede WorldTour-billede til at blusse op.

Gavirias præstationer har nemlig indbragt ham 138 point, og dermed øjnes en realistisk mulighed for, at Quick-Step Floors kan indhente Team Sky på firmaholdenes WorldTour-rangliste.

Alaphilippe er manden, der skal tage over

Froome og co. var inden Tour of Guangxi noteret for 12.689 point på førstepladsen mod 12.233 til det belgiske kollektiv som nærmeste rival, men dette minus på 456 point har Gaviria foreløbig reduceret med næsten en tredjedel, og faktisk er der udsigt til, at colombianeren kan bidrage yderligere til kontoen på tirsdagens finaleetape.

Spørgsmålet er så, om Gavirias holdkammerater nu kan tage over og hente point i den samlede stilling, hvor den endelige sejr er 300 point værd.

Manden der satses på i den forbindelse er først og fremmest franskmanden Julian Alaphilippe, der har vist sig særdeles formstærk her mod afslutningen af sæsonen.

Den 25-årige franskmand sendte da også på dagens etape et klart signal om, at han agter at blande sig i kampen om topplaceringerne, da han satsede i den anden af etapens indlagte spurter og sejrede foran schweizeren Silvan Dillier (BMC), der nu på alle tre etaper har sikret sig bonus.

Alle danskere med hjem i hovedfeltet

Dillier har takket være disse vundne sekunder udgjort den alvorligste trussel mod Gaviria i klassementet lige siden 1. etape, og står således med gode kort på hånden, når colombianeren og de øvrige sprintere, som hidtil har domineret, sandsynligvis sakker agterud.

Top-10 ser lige nu således ud: 1. Gaviria, 2. Dillier 13 sekunder, 3. Wahlscheid 18, 4. Dylan Groenewegen (Lotto-Jumbo) 24, 5. Wouter Wippert (Cannondale-Drapac) 26, 6. Cort, 7. Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe), 8. Andrei Grivko (Astana) alle samme tid, 9. Wilco Kelderman (Sunweb) 27, 10. Alaphilippe s.t.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Alle fire danskere var med hjem blandt de 112 ryttere i første gruppe, og mens Magnus Cort altså har skilt sig ud sammenlagt takket være de fire bonussekunder for tredjepladsen, er både Michael Mørkøv (Katusha-Alpecin), Jakob Fuglsang (Astana) og Christopher Juul-Jensen (Orica-Scott) at finde blandt de ryttere, der besætter placeringerne fra nr. 18 til og med 88 med et minus på 30 sekunder til Gaviria.

Forsøg på at afværge massespurten

Trioen, som i dag søgte at afværge den forudsigelige massespurt, bestod af to så stærke folk som australieren Jack Haig (Orica-Scott) og italieneren Daniel Oss (BMC) samt den nyprofessionelle portugiser Nuno Bico (Movistar).

De slap fri efter 6 km, men trods deres gode intentioner blev de hentet, da der var tilbagelagt 70.

Da de var kørt ind, forsøgte amerikaneren Lawson Craddock (Cannondale-Drapac) og sloveneren Matej Mohoric (UAE Team Emirates) sig, men også de to havde feltet fuldstændig kontrol over.

Anført af Quick-Step Floors opslugte den store masse duoen, da der manglede 5 km, og dermed var der rettet an til finalen.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce