Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Christophe Ena/AP
Foto: Christophe Ena/AP

Geraint Thomas kørte også fire dage i gult sidste år.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gul Sky-løjtnant: Froome er lederen

Det ændrer ikke på Sky-hierarkiet, at Geraint Thomas er i gult og næsten halvandet minut foran Chris Froome.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spørgsmålet om, hvem der er Sky-holdets Tour de France-kaptajn, har fået ny næring, efter at Geraint Thomas vandt onsdagens 11. etape og overtog løbets førertrøje.

Med sejren er han nu 1 minut og 25 sekunder foran Chris Froome, og på pressekonferencen efter etapen kredsede mange af spørgsmålene til den nye mand i gult også om lederskabet på det britiske hold.

»Froome er stadig lederen«, fastslår Geraint Thomas.

»Han ved, hvordan man vinder et løb over tre uger. Uanset hvad der sker for mig fra nu af, har jeg haft en succesfuld Tour. Det er en skøn følelse at vinde etapen og tage trøjen«, lyder det fra den 32-årige waliser.

Mod slutningen af etapen så man Chris Froome i et hidsigt ridt op ad bjerget med UAE-kaptajn og potentiel Sky-trussel Dan Martin på hjul.

Dermed mindskede Froome sit eget tidstab til Geraint Thomas, men kørte altså samtidig Dan Martin frem.

Men Thomas udtrykker forståelse for Froomes kørsel og slår fast, at han nok havde gjort det samme, hvis situationen havde været omvendt.

»Jeg ville formentlig have kørt efter Dan også. Dan har alligevel tabt noget tid, så det handlede mere om at tage tid fra nogle af de andre«.

»Jeg sad sammen med Dumoulin, da Froome nærmede sig, og det er helt fint. Holdet er i en god position nu«, siger Geraint Thomas.

Det store spørgsmål er så, hvordan Sky vil gribe situationen an i de kommende dage.

Vil holdet forsvare Thomas' trøje eller vurderer man stadig, at Froome er det bedste bud på en Tour de France-vinder?

»Jeg vil selvfølgelig forsøge at holde mig fremme så længe som muligt, men det vigtigste er, at holdet vinder. Froome er stadig vores bedste kort, og vi mangler endnu halvdelen af løbet«, siger Geraint Thomas.

Mens Team Sky havde stor succes på 11. etape, blev dagen endestationen for to af feltets sprintere. Mark Cavendish (Dimension Data) og Marcel Kittel (Katusha) kom i mål udenfor tidsgrænsen og er derfor ikke længere en del af Tour de France.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden