Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Michael Woods er overvældet af følelser efter karrierens første sejr på den skrappe bjergetape til Balcón de Bizkaia.
Foto: Ander Gillenea/Ritzau Scanpix

Michael Woods er overvældet af følelser efter karrierens første sejr på den skrappe bjergetape til Balcón de Bizkaia.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vinder bryder sammen efter vildt bjergslag

Følelserne overvældede Michael Woods efter den første sejr som professionel. Quintana kunne ikke følge favoritterne.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med ansigterne pinefuldt fortrukket og på nippet til ikke at kunne drive cyklerne en meter videre, da de havde krydset målstregen, udkæmpede aktørerne i Vuelta a España et udmattelsesslag af forrygende dimensioner i den afsluttende vildt stejle fase af den 157 km lange 17. etape fra Getxo til Balcón de Bizkaia.

Styrkeprøven udviklede sig ad to sideløbende spor, efter at et gigantisk udbrud tidligt havde skilt sig ud, med det resultat at det var blandt disse ryttere, etapevinderen skulle findes, mens hovedpersonerne i det samlede klassement dystede længere bagude.

Den 31-årige canadier Michael Woods (EF Education First) stred sig efter talrige glimrende, men udbytteløse præstationer i mål til karrierens første triumf på det tågeindsvøbte bjerg efter en ultimativ kraftanstrengelse 500 m fra mål, hvor han distancerede de sidste af sine ledsagere, belgieren Dylan Teuns (BMC), spanieren David De la Cruz (Team Sky) og polakken Rafal Majka (Bora-hansgrohe).

Blandt favoritterne kostede den hidsige 7,1 km lange klatretur op til målet med sporadiske stigningsprocenter på helt op til 24 dyrt for en af løbets helt store forhåndsfavoritter, colombianeren Nairo Quintana (Movistar), samt for gårsdagens hollandske succesfigur, Steven Kruijswijk (Lotto-Jumbo).

Ung spanier førte an

Den unge spanier Enric Mas (Quick-Step Florrs) førte an blandt de bedst placerede sammenlagt og nåede til vejs ende som nr. 14 med et minus på 2.40 minutter med landsmanden Alejandro Valverde (Movistar) lige efter sig i samme tid.

Indehaveren af den røde førertrøje, Simon Yates (Mitchelton-Scott), red – for første gang med værdifuld støtte fra tvillingebroren Adam – stormen af og satte kun 8 sekunder til i forhold til de to spaniere, mens Quintana og Kruijswijk først fulgte 1.04 minut senere.

Valverde skærpede altså spændingen i toppen og er nu kun 25 sekunder efter Yates, og samtidig må det konstateres, at der ikke længere kan herske tvivl om, at det er ham og ikke Quintana, Movistar skal satse på i den resterende del af løbet.

Det er stadig de samme ryttere, der befinder sig i top-10, men der er sket markante rokeringer: 1. Yates, 2. Valverde 25 sekunder, 3. Mas 1.22 minut, 4. Miguel Angel López (Astana) 1.36, 5. Kruijswijk 1.48, 6. Quintana 2.11, 7. Ion Izagirre (Bahrain Merida) 4.09, 8. Rigoberto Uran (EF Education First) 4.36, 9. Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) 5.31, 10. Tony Gallopin (AG2R) 6.05.

Det vil sige, at Yates, Valverde og Gallopin bevarede deres pladser, mens Mas, López og Izagirre rykkede frem, og Kruijswijk, Quintana og Pinot tilsvarende tilbage.

Det var en dybt bevæget Michael Woods, der bagefter stillede op til det officielle interview. Glæden over den første sejr som professionel blandede sig med helt anderledes sorgfyldte følelser, som han slet ikke kunne kontrollere.

Canadieren begyndte at fortælle om, hvordan han hele vejen op ad bjerget havde haft den tragedie i tankerne, der ramte ham og hans kone for et par måneder siden, da de mistede en søn ved fødslen, og Woods brød simpelthen grædende sammen og kunne ikke fortsætte.

Blandt udbryderne var også den belgiske fighter Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), og selv om han mod slutningen sakkede anseligt agterud, var hans mission med deltagelsen i offensiven lykkedes. Han erobrede nemlig bjergtrøjen fra spanieren Luis Angel Maté, der har været indehaver af den siden 2. etape. Nu skiller 10 point de to i belgierens favør, og De Gendts satsning har meget klart indikeret, at han går målrettet efter den prikkede trikot.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Danskerduo på hårdt arbejde

Løbets to danske deltagere, Quick-Step Floors-holdkammeraterne Kasper Asgreen og Michael Mørkøv, var blandt de sidste i mål med et minus på omkring 25 minutter, og forhåbentlig har de kunnet spare lidt på kræfterne, for de vil begge givetvis komme på hårdt arbejde på den 186,1 km lange 18. etape fra Eija de los Caballeros til Lleida.

Her får sprinterne nemlig den næstsidste mulighed inden selve finaleetapen til Madrid for at udfolde sig, for ruten er så flad, at arrangørerne end ikke har fundet plads til en bjergspurt, hvilket automatisk kalder på danskerduoens italienske holdkaptajn, Elia Viviani.


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden