Det er to år siden en dansk rytter senest afleverede en positiv dopingprøve. Dengang slap 
Martin Toft Madsen dog ud af misæren, da det viste sig, at det forbudte stof, han havde i kroppen,  stammede fra forurenet kosttilskud.
Foto: Cornelius Poppe/Ritzau Scanpix.

Det er to år siden en dansk rytter senest afleverede en positiv dopingprøve. Dengang slap Martin Toft Madsen dog ud af misæren, da det viste sig, at det forbudte stof, han havde i kroppen, stammede fra forurenet kosttilskud.

Cykling

Avis: Dansk cykeltalent afleverer positiv dopingprøve

Ifølge Jyllands-Posen er en ung dansk landsholdsrytter taget i en dopingtest i 2018.

Cykling

Dansk cykelsport er ramt af en dopingsag.

Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge avisen har en ung, dansk landsholdsrytter i 2018 afleveret en positiv dopingprøve i forbindelse med et udenlandsk løb i foråret.

Sagen bliver lige nu behandlet ved Cycling Anti-Doping Foundation (CADF), der står for antidopingarbejdet i international cykelsport, skriver avisen.

Formand i Danmarks Cykle Union (DCU), Henrik Jess Jensen, bekræfter til Jyllands-Posten, at der lige nu kører en sag ved CADF med en dansk rytter, der har afleveret en positiv dopingprøve ved et udenlandsk etapeløb.

»Rytteren er indtil videre suspenderet på alle landshold. Det er praksis, når man er blevet testet positiv for et medikament, som er på pluslisten. Men indtil der er en endelig afgørelse i sagen, kan vi ikke kommentere det yderligere«, siger Henrik Jess Jensen til avisen.

Den pågældende rytter, som Jyllands-Posten kender navnet på og som betegnes som et meget stort talent, har ikke kørt løb i efteråret.

Det er stoffet methylhexanamin, som rytteren er testet positiv for. Methylhexanamin har i tidligere sager givet helt op til 4 års karantæne.

Forklaring udbedes

Hos Anti Doping Danmark (ADD) bekræfter direktør Michael Ask, at han er bekendt med sagen, som kører i CADF, hvorfor det kun er den organisation, der kan kommentere sagen.

Repræsentanter fra både DCU og ADD har på et møde ifølge avisen opfordret rytteren til at tilstå eller forklare sagens rette sammenhæng.

Ifølge avisen har rytteren bedt om at få karantæneperioden sat i gang, selv om han ikke har tilstået, fordi rytteren på den måde vil være i gang med at afsone en eventuel karantæne.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce