Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Det er to år siden en dansk rytter senest afleverede en positiv dopingprøve. Dengang slap 
Martin Toft Madsen dog ud af misæren, da det viste sig, at det forbudte stof, han havde i kroppen, stammede fra forurenet kosttilskud.
Foto: Cornelius Poppe/Ritzau Scanpix.

Det er to år siden en dansk rytter senest afleverede en positiv dopingprøve. Dengang slap Martin Toft Madsen dog ud af misæren, da det viste sig, at det forbudte stof, han havde i kroppen, stammede fra forurenet kosttilskud.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Avis: Dansk cykeltalent afleverer positiv dopingprøve

Ifølge Jyllands-Posen er en ung dansk landsholdsrytter taget i en dopingtest i 2018.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk cykelsport er ramt af en dopingsag.

Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge avisen har en ung, dansk landsholdsrytter i 2018 afleveret en positiv dopingprøve i forbindelse med et udenlandsk løb i foråret.

Sagen bliver lige nu behandlet ved Cycling Anti-Doping Foundation (CADF), der står for antidopingarbejdet i international cykelsport, skriver avisen.

Formand i Danmarks Cykle Union (DCU), Henrik Jess Jensen, bekræfter til Jyllands-Posten, at der lige nu kører en sag ved CADF med en dansk rytter, der har afleveret en positiv dopingprøve ved et udenlandsk etapeløb.

»Rytteren er indtil videre suspenderet på alle landshold. Det er praksis, når man er blevet testet positiv for et medikament, som er på pluslisten. Men indtil der er en endelig afgørelse i sagen, kan vi ikke kommentere det yderligere«, siger Henrik Jess Jensen til avisen.

Den pågældende rytter, som Jyllands-Posten kender navnet på og som betegnes som et meget stort talent, har ikke kørt løb i efteråret.

Det er stoffet methylhexanamin, som rytteren er testet positiv for. Methylhexanamin har i tidligere sager givet helt op til 4 års karantæne.

Forklaring udbedes

Hos Anti Doping Danmark (ADD) bekræfter direktør Michael Ask, at han er bekendt med sagen, som kører i CADF, hvorfor det kun er den organisation, der kan kommentere sagen.

Repræsentanter fra både DCU og ADD har på et møde ifølge avisen opfordret rytteren til at tilstå eller forklare sagens rette sammenhæng.

Ifølge avisen har rytteren bedt om at få karantæneperioden sat i gang, selv om han ikke har tilstået, fordi rytteren på den måde vil være i gang med at afsone en eventuel karantæne.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden