0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politi forventer ingen særlige problemer med United fans

Men engelske fans uden billet til Parken, kan give arbejde til politiet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
PAUL ELLIS/AP
Foto: PAUL ELLIS/AP

Manchester United kommer til københavn sammen med 4100 engelske fans.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Københavns Politi tror ikke, at der bliver særlige problemer med de omkring 4.100 Manchester United fans, der har billet til onsdagens Champions League kamp i Parken mod FCK.

»Vi forbereder os som til alle andre kampe og tror, det bliver en glad sportsbegivenhed, men vi forbereder os på, at der i yderområderne af den engelske fangruppe kan findes mennesker, som har en anden dagsorden. Vi har ikke efterretninger om, at der vil komme virkeligt hardcore fans, men vi vil ikke udelukke det. Hele vores strategi går dog ud på at få afviklet det, som den festlige og folkelige begivenhed, der er lagt op til, og forhåbentlig med et godt dansk resultat«, siger Flemming Steen Munch, vicepolitiinspektør i Københavns Politi.

Forstår at feste igennem Han forventer til gengæld, at de engelske fans kommer til at fylde en del i det københavnske bybillede.

»Vi ved, om de United-fans der kommer, at hovedparten er fans, der går meget op i fodbold og har en meget støjende måde at markere sig på. Så dagen før og på selve kampdagen vil vi nok opleve en flok englændere, der forstår at feste igennem. Vi håber, at danskerne tager det med det nødvendige åndelige overskud«, siger Flemming Steen Munch.

Det danske politi har ingen planer om at mandsopdække de engelske fodboldfans.

»Vi lever ikke i nogen politistat, vi vil være til stede, hvis der bliver behov for det. Men jeg regner med, at englænderne vil opføre sig ordentligt. De er jo gæster, og mon ikke der har bredt sig en erkendelse hos dem om, at de ikke har brug for flere episoder med ballade, efter tidligere års uroligheder i udlandet. Jeg tror det i sig selv har en dæmpende virkning og forventer ikke store problemer«, forklarer politiinspektøren.

Risiko for ballade ved Parken
Derimod vil politiet være opmærksomt til stede omkring Parken, hvor Flemming Steen Munch forudser, der kan blive problemer.

»Der er blandt engelske tilskuere en tradition for, at mange tager af sted uden at have billet til kampen. Så vi må nok regne med, at der er kommer en del englændere, som vil forsøge at skaffe sig billet, og som der kan blive problemer med. Men vi er i tæt samarbejde med Parken og forsøger i fællesskab at få udpeget dem, der kan bliver problemer med«, siger Flemming Steen Munch.

Han ser ingen problemer i, at Parken har fået lov at sælge letøl under Champions League kampen.

»Både de danske og engelske fans er vant til at få øl, og man vil jo næste få en blæresprængning, hvis man skal drikke sig en brandert til. Det eneste sted, hvor jeg kan set et problem, er hvis det går op for englænderne, at det er letøl, der bliver serveret, det er jo ikke lige den øltype, de normalt hælder mest til. Og så kan man sige for de tilskuere, der møder fulde op til kampen, så bliver branderten ikke mindre«, forklarer politiinspektøren, der ikke forventer aftalte sammenstød mellem de to holds fan-fraktioner.

Ingen planlagte sammenstød
»Der er jo ikke tale om to hold, som har noget modsætningsforhold til hinanden«, siger Flemming Steen Munch.

Omkring den såkaldte klistermærkesag, hvor en FCK-tilhænger havde fabrikeret klistermærker med påskriften 'FCK fans mod muslimer', udtalte en dansk mellemøsten-ekspert frygt for, at der kunne blive en sikkerhedsrisiko omkring kampen mod Manchester United, hvis islamiske grupper i Mellemøsten fandt på at lave en ny Muhammed-sag ud af episoden.

Den frygt skyder politiinspektøren også hurtigt ned.

»Der er ingen frygt overhovede