Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Jakob Friis-Hansen har ført HIK op i 1. division, men skal næste sæson være træner i Fremad Amager.
Foto: JENS DRESLING

Jakob Friis-Hansen har ført HIK op i 1. division, men skal næste sæson være træner i Fremad Amager.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jakob Friis-Hansen ny træner i Fremad A

Ambitionerne om en tilbagevenden til Superligaen i 2010 er sportsligt lagt i hænder på den tidligere landsholdsspiller, der efter fire år forlader HIK.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fremad Amager har indgået en treårig trænerkontrakt med den tidligere landsholdsspiller Jakob Friis-Hansen.

Fire år som træner i HIK har givet Jakob Friis-Hansen ambitioner om at træne på et højere niveau end 1. division, og den platform satser den traditionsrige Amagerklub at kunne skabe.

Stjal træneren for næsen af Næstved 40-årige Jakob Friis-Hansen, der spillede 16 landskampe fra1990 til 1996, har været meget tæt på et jobskifte til en helt tredje 1. divisionsklub, Næstved, hvis træner Flemming Christensen næste sæson skifter til AB, men det fik Fremad Amagers ny direktør, Nicolai Kaas-Heilmann, forpurret.

Nicolai Kaas-Heilmann er selv for nylig blevet hentet fra HIK til Fremad Amager af klubbens nye færøske ejerkreds, og for ham var Jakob Friis-Hansen en klar førsteprioritet som afløser for Peer F. Hansen, der i sidste uge fik besked på, at hans kontrakt ikke ville blive forlænget.

Færinge med Superligaambitioner
»Jakob har med meget få midler gjort det fint i HIK. Han er god til at få en masse ud af unge talenter, han er god til at motivere og så er det tydeligt, at han tilhører den nye trænergeneration, der ikke står og skriger en masse negativt efter spillerne«, fremhæver Fremad Amagers direktør.

Fremad Amager har efter at være blevet overtaget af en færøsk ejerkreds, der tæller blandt andre den tidligere FC København-angriber Todi Jónsson, formuleret en målsætning om i 2010 an vende tilbage til Superligaen, hvor Fremad Amager 'gæsteoptrådte' en enkelt sæson i 1994/1995.

En omvendt jobsamtale
Nicolai Kaas-Heilmann prøvede i sin tid som direktør i HIK på at trække Todi Jónsson og den færøske satsning til Gentofteklubben, men de forhandlinger var en »omvendt jobsamtale«, der endte med, at direktøren i stedet blev hentet til Amager.

»Jeg er blevet præsenteret for nogle ambitiøse planer, og de første samtaler med mulige sponsorer har også vist, at potentialet på Amager er kæmpe stort«, siger Nicolai Kaas-Heilmann.

Kampen for at undgå nedrykning

I første omgang handler det for Jakob Friis-Hansen at forsøge at redde HIK ud af en vanskelig situation som bundhold i 1. division og dermed undgå en tilbagevenden til 2. division, hvor han indledte sin trænerkarriere i klubben.

Også for Fremad Amager handler sæsonen om at undgå nedrykning. Der mangler otte runder og Fremad Amager har et forspring på fire point til nedrykningsstregen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden