Jakob Friis-Hansen har ført HIK op i 1. division, men skal næste sæson være træner i Fremad Amager.
Foto: JENS DRESLING

Jakob Friis-Hansen har ført HIK op i 1. division, men skal næste sæson være træner i Fremad Amager.

Fodbold

Jakob Friis-Hansen ny træner i Fremad A

Ambitionerne om en tilbagevenden til Superligaen i 2010 er sportsligt lagt i hænder på den tidligere landsholdsspiller, der efter fire år forlader HIK.

Fodbold

Fremad Amager har indgået en treårig trænerkontrakt med den tidligere landsholdsspiller Jakob Friis-Hansen.

Fire år som træner i HIK har givet Jakob Friis-Hansen ambitioner om at træne på et højere niveau end 1. division, og den platform satser den traditionsrige Amagerklub at kunne skabe.

Stjal træneren for næsen af Næstved 40-årige Jakob Friis-Hansen, der spillede 16 landskampe fra1990 til 1996, har været meget tæt på et jobskifte til en helt tredje 1. divisionsklub, Næstved, hvis træner Flemming Christensen næste sæson skifter til AB, men det fik Fremad Amagers ny direktør, Nicolai Kaas-Heilmann, forpurret.

Nicolai Kaas-Heilmann er selv for nylig blevet hentet fra HIK til Fremad Amager af klubbens nye færøske ejerkreds, og for ham var Jakob Friis-Hansen en klar førsteprioritet som afløser for Peer F. Hansen, der i sidste uge fik besked på, at hans kontrakt ikke ville blive forlænget.

Færinge med Superligaambitioner
»Jakob har med meget få midler gjort det fint i HIK. Han er god til at få en masse ud af unge talenter, han er god til at motivere og så er det tydeligt, at han tilhører den nye trænergeneration, der ikke står og skriger en masse negativt efter spillerne«, fremhæver Fremad Amagers direktør.

Fremad Amager har efter at være blevet overtaget af en færøsk ejerkreds, der tæller blandt andre den tidligere FC København-angriber Todi Jónsson, formuleret en målsætning om i 2010 an vende tilbage til Superligaen, hvor Fremad Amager 'gæsteoptrådte' en enkelt sæson i 1994/1995.

En omvendt jobsamtale
Nicolai Kaas-Heilmann prøvede i sin tid som direktør i HIK på at trække Todi Jónsson og den færøske satsning til Gentofteklubben, men de forhandlinger var en »omvendt jobsamtale«, der endte med, at direktøren i stedet blev hentet til Amager.

»Jeg er blevet præsenteret for nogle ambitiøse planer, og de første samtaler med mulige sponsorer har også vist, at potentialet på Amager er kæmpe stort«, siger Nicolai Kaas-Heilmann.

Kampen for at undgå nedrykning

I første omgang handler det for Jakob Friis-Hansen at forsøge at redde HIK ud af en vanskelig situation som bundhold i 1. division og dermed undgå en tilbagevenden til 2. division, hvor han indledte sin trænerkarriere i klubben.

Også for Fremad Amager handler sæsonen om at undgå nedrykning. Der mangler otte runder og Fremad Amager har et forspring på fire point til nedrykningsstregen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce