Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Jakob Friis-Hansen var udlandsprofessionel og siden spilleragent, inden han for fire år siden kastede sig over trænergerningen.
Foto: MORTEN BJØRN JENSEN

Jakob Friis-Hansen var udlandsprofessionel og siden spilleragent, inden han for fire år siden kastede sig over trænergerningen.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Træner valgte Amager frem for udlandet

Efter en lang udlandskarriere som aktiv lod Jakob Friis-Hansen hensynet til familien komme først, da han som træner valgte ny arbejdsgiver.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv om et midterhold i den næstbedste række kan virke som en blød mellemvare, er ambitionsniveauet intakt hos den tidligere landsholdsspiller Jakob Friis-Hansen, der i dag blev præsenteret som træner for Fremad Amager for næste sæson.

Efter fire år i HIK, hvor han for meget små midler har skabt imponerende resultater i de første tre år, har Jakob Friis-Hansen fået adskillige trænertilbud fra både Superligaklubber og udenlandske klubber, men oven på en mangeårig karriere som aktiv spiller i Frankrig og Tyskland valgte han at lade hensynet til familien spille hovedrollen, da han valgte Fremad Amager som ny arbejdsgiver for de kommende tre år.

»Begge mine børn er født i Frankrig og har levet i Lille, Bordeaux og Hamburg. Nu skal den ældste starte i 9.-klasse og står over for nogle vigtige år, så derfor har jeg ikke været interesseret i at flytte familien en gang til«, siger Jakob Friis-Hansen.

En klub med rigtig fodboldatmosfære »Jeg ser Fremad Amager som et skridt i den rigtige retning. Det er en klub med både ambitioner og traditioner. Alene målt på tilskuerinteressen er der jo nærmest tale om en tidobling i forhold til HIK, og Fremad Amager er en klub med rigtig fodboldatmosfære, så jeg er meget glad for at være blæevet tilbudt jobbet, fordi jeg også har brug for at udvikle mig som træner«, siger Jakob Friis-Hansen.

I Fremad Amager slipper han for de økonomiske frustrationer, der har været en væsentlig del af hverdagen i HIK, hvor han har opereret med det suverænt mindste budget i 1. division.

Topstillingen afspejler økonomien
»Økonomi og resultater hænger desværre nøje sammen. Det er topstillingen i 1. division et tydeligt eksempel på, og vi har kæmpet forgæves for at skaffe sponsorer i HIK. Selv om halvdelen af klubbens medlemmer er erhvervsledere, så lægger de pengene i FC København eller Brøndby, hvor de kan købe sig til nogle oplevelser for deres kunder«, påpeger Jakob Friis-Hansen.

Han kan imødese anderledes gunstige vilkår i Fremad Amager, hvor en gruppe færøske investorer har ambitioner om, at klubben skal tilbage i Superligaen i 2010.

Lyngby konkurrerer med FC Nordsjælland

»Det betyder ikke, at tingene vil ændre sig fra dag 1. I første omgang skal vi op og udfordre de bedste hold i 1. division, men går alt efter planen, er det da min ambition, at vi allerede i det andet år skal gå efter at rykke op«, mener Jakob Friis-Hansen, der ikke ser Lyngbys formodede oprykning som nogen hæmsko.

»Lyngby vil i højere grad udgøre en konkurrent for FC Nordsjælland, og der er rigeligt plads til fire storkøbenhavnske klubber i Superligaen. Spørgsmålet er, om der er plads til fem, men Amager har så stort potentiale, at det sagtens kan bære en Superligaklub«, mener den 40-årige fodboldtræner.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden