Jakob Friis-Hansen var udlandsprofessionel og siden spilleragent, inden han for fire år siden kastede sig over trænergerningen.
Foto: MORTEN BJØRN JENSEN

Jakob Friis-Hansen var udlandsprofessionel og siden spilleragent, inden han for fire år siden kastede sig over trænergerningen.

Fodbold

Træner valgte Amager frem for udlandet

Efter en lang udlandskarriere som aktiv lod Jakob Friis-Hansen hensynet til familien komme først, da han som træner valgte ny arbejdsgiver.

Fodbold

Selv om et midterhold i den næstbedste række kan virke som en blød mellemvare, er ambitionsniveauet intakt hos den tidligere landsholdsspiller Jakob Friis-Hansen, der i dag blev præsenteret som træner for Fremad Amager for næste sæson.

Efter fire år i HIK, hvor han for meget små midler har skabt imponerende resultater i de første tre år, har Jakob Friis-Hansen fået adskillige trænertilbud fra både Superligaklubber og udenlandske klubber, men oven på en mangeårig karriere som aktiv spiller i Frankrig og Tyskland valgte han at lade hensynet til familien spille hovedrollen, da han valgte Fremad Amager som ny arbejdsgiver for de kommende tre år.

»Begge mine børn er født i Frankrig og har levet i Lille, Bordeaux og Hamburg. Nu skal den ældste starte i 9.-klasse og står over for nogle vigtige år, så derfor har jeg ikke været interesseret i at flytte familien en gang til«, siger Jakob Friis-Hansen.

En klub med rigtig fodboldatmosfære »Jeg ser Fremad Amager som et skridt i den rigtige retning. Det er en klub med både ambitioner og traditioner. Alene målt på tilskuerinteressen er der jo nærmest tale om en tidobling i forhold til HIK, og Fremad Amager er en klub med rigtig fodboldatmosfære, så jeg er meget glad for at være blæevet tilbudt jobbet, fordi jeg også har brug for at udvikle mig som træner«, siger Jakob Friis-Hansen.

I Fremad Amager slipper han for de økonomiske frustrationer, der har været en væsentlig del af hverdagen i HIK, hvor han har opereret med det suverænt mindste budget i 1. division.

Topstillingen afspejler økonomien
»Økonomi og resultater hænger desværre nøje sammen. Det er topstillingen i 1. division et tydeligt eksempel på, og vi har kæmpet forgæves for at skaffe sponsorer i HIK. Selv om halvdelen af klubbens medlemmer er erhvervsledere, så lægger de pengene i FC København eller Brøndby, hvor de kan købe sig til nogle oplevelser for deres kunder«, påpeger Jakob Friis-Hansen.

Han kan imødese anderledes gunstige vilkår i Fremad Amager, hvor en gruppe færøske investorer har ambitioner om, at klubben skal tilbage i Superligaen i 2010.

Lyngby konkurrerer med FC Nordsjælland

»Det betyder ikke, at tingene vil ændre sig fra dag 1. I første omgang skal vi op og udfordre de bedste hold i 1. division, men går alt efter planen, er det da min ambition, at vi allerede i det andet år skal gå efter at rykke op«, mener Jakob Friis-Hansen, der ikke ser Lyngbys formodede oprykning som nogen hæmsko.

»Lyngby vil i højere grad udgøre en konkurrent for FC Nordsjælland, og der er rigeligt plads til fire storkøbenhavnske klubber i Superligaen. Spørgsmålet er, om der er plads til fem, men Amager har så stort potentiale, at det sagtens kan bære en Superligaklub«, mener den 40-årige fodboldtræner.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce