Christian Andersen har selv peget på Johnny Petersen som sin afløser i AB.
Foto: JENS DRESLING

Christian Andersen har selv peget på Johnny Petersen som sin afløser i AB.

Fodbold

Christian Andersen stopper i AB

Efter søndagens nederlag til Ølstykke har Christian Andersen overladt trænerposten hos AB's nedrykningstruede 1. divisionshold til Johnny Petersen.

Fodbold

Med seks spillerunder tilbage er AB røget under nedrykningsstregen i 1. division, og det har træner Christian Andersen taget konsekvensen af.

Den 62-årige træner er trådt til side og overlader pladsen til en anden af fagets erfarne udøvere, 59-årige Johnny Petersen.

»Det er en løsning, jeg selv er kommet frem til. Vi har ikke vundet nok i løbet af foråret, og så kan man håbe på, at chokeffekten af et trænerskifte kan ændre på det«, siger Christian Andersen, der selv har peget på sin afløser.

Målene har manglet »Vi har spillet godt nok, men har ikke scoret målene. Derfor må der nødvendigvis ske noget, hvis AB skal redde sig. AB er godt polstret til fremtiden, og Johnny er en dygtig træner«, siger Christian Andersen, der nu skal bruge tiden »på at slå sin græsplæne«.

»Så må tiden vise, hvad der skal ske. Fodbold er jo en vanskelig branche«, siger Christian Andersen.

Flemming Christensen overtager
Johnny Petersen, der tidligere har været træner for AB, får i denne omgang kun seks kampe, idet AB allerede har indgået kontrakt for den kommende sæson med Næstveds nuværende træner, Flemming Christensen.

»En træner gør jo ikke forskellen på banen. Det gør spillerne. Og dem har vi rigtig mange dygtige af i klubben. Så der spilles også 1. divisionsfodbold på Gladsaxe Stadion efter sommerferien. Det er jeg sikker på«, siger Johnny Petersen, der får comeback på AB's trænerbænk torsdag aften i et nyt bundopgør ude mod Brabrand.

Planen er at vende tilbage

For AB’s direktør, Ronny Saul, er trænerskiftet en nødvendig løsning.

»Vi har en treårsplan, som skal bringe os tilbage på højeste niveau i dansk fodbold. For ikke at det skal blive en fireårsplan, er det meget vigtigt at undgå nedrykning. Johnny Petersen har både trænerforstanden og AB-hjertet til at gøre den store forskel«, siger Ronny Saul.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce