Politiken lancerer nyt historiemagasinLæs mere

Kjær sænket af Bayern i Wolfsburg-debut

Landsholdsforsvareren Simon Kjær tabte 1-2 i sin Bundesliga-debut for Wolfsburg mod Bayern München fredag aften. Kjær var selv impliceret i Bayerns første mål.

Fodbold

Simon Kjær tabte i sin Bundesliga-debut for Wolfsburg, da Bayern München fortjent vandt 2-1 på hjemmebane på et mål i overtiden.

Bayern lagde fra start af et tungt pres på Wolfsburg og Simon Kjær, der med en købspris på 90 millioner kroner er Bundesligaens dyreste indkøb denne sommer.

Og allerede efter ni minutter kom den 21-årige danske midterforsvarer i fokus ved Bayerns 1-0 scoring. Kjær fik ikke tacklet den tyske stjerneangriber Thomas Müller, der dermed upresset kunne bringe hjemmeholdet i front.

Trods den tidlige føring lykkedes det dog Simon Kjær og holdkammeraterne at holde Bayern fra flere scoringer i 1. halvleg.

Ti minutter inde i 2. halvleg så det ud som om, at det skulle lykkes Wolfsburg at stjæle et point fra de forsvarende mestre. Edin Dzeko udlignede med hovedet til 1-1 efter et hjørnespark fra Zvjezdan Misimovic.

Herefter fortsatte presset fra Bayern München, men helt frem til et minut inde i overtiden holdt Wolfsburg-forsvaret stand - blandt andet takket være flere gode aktioner fra Simon Kjær.

Men i det 91. minut scorede Bastian Schweinsteiger efter et indlæg fra Franck Ribéry, som fik lov til at sejle hele vejen til bageste stolpe, og dermed tog stjernerne fra Bayern München som så mange gange før sejren i kampens slutfase.

Ifølge den officielle Bundesliga-statistik vandt Simon Kjær to ud af sine seks nærkampe, lavede et frispark og var blandt sit holds mest pasningssikre med 12 ud af 15 succesfulde afleveringer.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce