mål? Eksemplerne er efterhånden mange, men Englands mål, som ikke blev dømt,  mod Tyskland under VM er en af grundene til, at teknologi overvejes som hjælp til dommerne.
Foto: ALESSANDRA TARANTINO (arkiv)/AP

mål? Eksemplerne er efterhånden mange, men Englands mål, som ikke blev dømt, mod Tyskland under VM er en af grundene til, at teknologi overvejes som hjælp til dommerne.

Fodbold

Danmark får ikke robotdomme i fodbold

Dommerne bliver ikke overflødige i Superligaen, mener forbund.

Fodbold

Headset, kameraer fra alle vinkler og slowmotion - den tekniske videnskab forsøger at sætte sit præg på fodboldens verden. Det ryster dog hverken dommerne eller Dansk Fodbolddommer Union (DFU).

Seneste skud på stammen er, at man vil undersøge muligheden for at indføre en mållinjeteknologi, der kan afgøre om en bold er over målstregen eller ej - og altså ikke lade det være op til dommeren at afgøre.

Læs også

DFU-formand Per Buttenschøn hilser teknologien velkommen og tvivler ikke på, at dommeren stadig vil have en vigtig rolle på banen trods mere og mere teknologi.

Fejlmargin kan sænkes
»Jeg frygter ikke, at det her er en glidende udvikling, der gør, at det er robotter, der sidder og afgører kampen til sidst. Slet ikke. Det er ikke der, vi er«.

Læs også

»De teknologiske fremskridt har klart gjort, at man kan sænke dommernes fejlmargin markant«, siger DFU-formanden.

Der er dog ikke tale om, at det er blevet nemmere at være dommer.

»Det er stadig dommeren, der står med fløjten og skal træffe afgørelsen, men han har flere informationer at forholde sig til«, siger Per Buttenschøn.

Læs også

Claus Bo Larsen har dømt i den danske Superliga siden 1994, og han er heller ikke bange for at miste sit job med teknologiens indtog.

Dommerens skøn
»Hvis vi skulle risikere at lave en fejl, så har vi noget til at hjælpe os«.

Læs også

»Det er sort og hvidt, om bolden er inde eller ej, så der er teknologi en god idé, men det er stadig dommeren, der skønner, om der er straffe eller frispark - det er ikke sort-hvidt«, siger han.

Nemmere at se fejl

Den danske topdommer mener dog ikke, at der er kommet flere fejl i fodbold.

Læs også

»Førhen var der kun et kamera på en kamp, og tv viste 10 sekunder. Nu viser man alle kampe direkte og med 12-14 kameraer på. Der er ikke kommet flere fejl - det er bare blevet nemmere at se fejlene med de mange kameraer«, siger Claus Bo Larsen.

Hvis den nye mållinjeteknologi bliver godkendt 2. juli i år, kan spillere, trænere og tilskuere nok glæde sig til flere korrekte afgørelser i fremtiden.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce