opløsning. Raymond Domenech (th) har skrevet en bog om sine oplevelser som træner for de franske fodboldsstjerner, der gjorde mytteri under VM i Sydafrika 2010.
Foto: HASSAN AMMAR (arkiv)/AP

opløsning. Raymond Domenech (th) har skrevet en bog om sine oplevelser som træner for de franske fodboldsstjerner, der gjorde mytteri under VM i Sydafrika 2010.

Fodbold

Skandaletræner sviner sine stjerner til

Ribery, Anelka og Henry får en tur med strygestålet af Raymond Domenech.

Fodbold

Den tidligere franske landstræner Raymond Domenech fik en uværdig afsked med jobbet.

Ikke nok med, at hans hold floppede totalt ved VM i 2010 i Sydafrika.

Spillerne arrangerede også en strejke midt under slutrunden i protest mod trænerens uforståelige taktiske dispositioner.

Barnagtige skænderier mellem egoer Og så endte det hele med børnehaveagtige skænderier mellem de store egoer på landsholdet og deres lige så store ego af en landstræner.

Læs også

Nu føler Raymond Domenech, det er på sin plads at skrive en bog, hvor han i en slags dagbogsblade beskriver, hvad der skete i omklædningsrummet og på træningsbanen.

»En flok imbecile«
»Jeg kunne ikke holde ud at skulle høre alle spilleres mening om alt omkring landsholdet. Jeg ønskede bare at blive syg, græde eller forsvinde«, skriver den tidligere træner i bogen.

Læs også

Bogen 'Tout seul' ('helt alene', red.) beskriver først og fremmest trænerens syn på de farceagtige tilstande på det franske landshold, der efter slutrunden blev overtaget af Laurent Blanc.

Læs også

»Jeg giver ikke en skid for denne flok imbecile«, lyder det fra Raymond Domenech i bogen om de franske spilleres strejke, som han mener især anfører Patrice Evra og Thierry Henry stod bag.

Læs også

»Hele det franske hold korsfæstede sig selv - direkte på tv. Måske indså spillerne det bagefter, måske ikke. Men det var for sent. 'Les Bleus' blev sendt i dybet«, skriver Raymond Domenech om episoden, hvor samtlige spillere satte sig tilbage i spillerbussen i protest mod trænerens beslutning om at sende Nicolas Anelka hjem.

»Han dræbte holdet«

Den tidligere Chelsea-angriber havde kaldt træneren for »din beskidte søn af en luder« i en ophedet pausediskussion under kampen mod Mexico, hvorefter træneren trak Anelka fra banen.

Læs også

»Han dræbte holdet. Og efter kampen grinede han sammen med William Gallas. Var de glade for at tabe?«, skriver træneren om Nicolas Anelka, som han betegner som »en gåde«, der »intet gør for andre mennesker«.

Læs også

Bogen finder også plads til at beskrive nogle af de indbyrdes slagsmål og skjulte konflikter mellem stjernerne på holdet.

Læs også

»Ribery kan ikke lide Gourcuff, det er helt sikkert. Før Uruguay-kampen sagde jeg til Gourcuff: Du har nøglen til denne kamp; det hele er op til dig. Det værste var Riberys blik. Måske overdriver jeg, men i hans øjne så jeg had, foragt eller jalousi«, skriver Raymond Domenech.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce