Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

fødselsar. Den tidligere landsholdsspiller og gymnastiklærer Steen Blicher fylder 90 år i dag.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmarks næstældste landsholdsspiller fylder 90 år

AB'eren Steen Blicher var Danmarks anfører i 4 af sine 8 landskampe.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

778 fodboldspillere har gennem tiderne fået debut på det danske landshold.

471 af dem er nulevende, og to af dem er blevet 90 år.

Erik Køppen, far til den tidligere verdensmester i badminton Lene Køppen, fyldte 90 år 9. marts i år og er Danmarks ældste nulevende landsholdsspiller, og i dag fylder den næstældste, Steen Blicher, 90 år.

OL-deltager i 1952

Under OL-slutrunden havde Steen Blicher overtaget anførerhvervet fra klubkammeraten Knud Lundberg, der havde haft en uoverensstemmelse med DBU’s udtagelseskomité.

Selv om Steen Blichers far, Steen Steensen Blicher har opnået 27 landskampe for K.B., så startede sønnen i FB, fortsatte i KFUM og skiftede som 24-årig til AB, hvor han blev dansk mester i 1947, 1951 og 1952.

Dansk mester som 78-årig

Steen Blicher arbejdede i næsten 40 år som gymnastiklærer på Nyboder Skole på Østerbro, hvor han mødte sin kone Inger, som han i dag bor sammen med i Brønshøj.

Steen Blicher er forblevet medlem af AB, hvor han spillede fodbold indtil han var 60 år, men efter en meniskoperation spiller han nu ’kun’ tennis, og i 2002 vandt han Blicher sammen med sin holdkammerat fra AB og landsholdet, Christen Brøgger, det danske mesterskab i tennis i herredoublerækken for spillere over 75 år. Christen Brøgger døde tidligere i år i en alder af 88 år.

Steen Blicher er den 11. tidligere landsholdsspiller i fodbold, der fylder 90 år. Ældst af dem blev Thorvald Schultz, den første landsholdsspiller fra Vejen, der døde som 93-årig i 1990.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden