TOPSCORER. K.B.'s frygtede centerforward slår til igen. Jørgen Ravn scorer på hovedstød i Idrætsparken.
Foto: LARS HANSEN (arkiv)

TOPSCORER. K.B.'s frygtede centerforward slår til igen. Jørgen Ravn scorer på hovedstød i Idrætsparken.

Fodbold

K.B.'s dobbelte topscorer er død

Centerforwarden Jørgen Ravn er død dagen efter sin 75-års fødselsdag.

Fodbold

En af de bedste danske fodboldspillere, der aldrig fik en kamp på landsholdet, er død, 75 år.

Jørgen Ravn vil for den ældre generation være husket som en frygtindgydende centerforward, der især med en fantastisk hovedspil pandede bolde i kassen for K.B. i starten af 1960'erne.

I en alder af 21 år blev Jørgen Ravn topscorer i 1. divison med imponerende 26 mål i 22 kampe, og med 21 mål blev Jørgen Ravn topscorer igen i 1964, da K.B. imidlertid på sidste spilledag tabte 1-0 til B 1909 i Idrætsparken og dermed måtte se fynboerne overtage førstepladsen og det danske mesterskab.

Kampe på U21- og B-landsholdet

Jørgen Ravn spillede 10 kampe på U21-landsholdet fra 1960 til 1962 og scorede i de fire første og i alt fem mål på U21-landholdet.

Pladsen som centerforward på landsholdet var dengang optaget af Ole Madsen, så Jørgen Ravn spillede kun yderligere en B-landskamp mod Norge i 1964, og i januar 1965 skrev han sammen med Esbjergs Jens Petersen og barndomskammeraten Leif Mortensen kontrakt med skotske Aberdeen.

Det blev til halvandet år med 12 mål i 33 kampe for Aberdeen for Jørgen Ravn, inden han returnerede til Danmark og den dengang obligatoriske to års karantæne, der begrænsede hans karriere til 161 kampe for K.B.'s førstehold.

Jørgen Ravn scorede også fire mål for K.B. og københavnersammenslutningen Stævnet i det der dengang hed Messebyturneringen og var forgængeren for Uefa Cuppen.

Ligheden med amerikansk forbryder gav et tilnavn

Jørgen Ravn havde scoret det ene mål i en 4-4-kamp mod Birmingham, og det var i forbindelse med returkampen - som Birmingham på en klassisk engelsk mudderbane vandt 5-0 - at Jørgen Ravn fik tilnavnet 'Chess', der fulgte ham resten af livet.

K.B.-holdet mellemlandede i London og var i den forbindelse på Madame Tussauds voksmuseum, hvor anføreren Vagn Petersen fandt ligheden med en berygtet og iøvrigt henrettet amerikansk forbryder, Caryl Chessman, så slående, at han opfordrede Jørgen Ravn til at skynde sig væk, inden han blev anholdt.

Jørgen Ravn arbejdede efter hjemkomsten i mere end 25 år på Tuborg og havde kort inden sin død haft guldbryllup med Inger, som han blev gift med få dage inden afrejsen til Aberdeen, inden han efter længere tids sygdom døde torsdag morgen, dagen efter sin 75-års fødselsdag.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce