0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
LARS POULSEN
Foto: LARS POULSEN

AV. Nicolaj Thomsen og resten af det danske U21-landshold skal bearbejde en tysk 3-0-lussing for at blive klar til den afgørende gruppekamp ved EM.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

U21-holdet skal få tyskerlussingen til at stoppe med at svie

Det gør ondt at tabe 3-0, må danskerne erkende efter en tysk EM-lussing. Men de er sikre på, at de rejser sig til den afgørende kamp.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det var nok tilfældigt, men virkede nærmest symbolsk.

Sent lørdag aften, tre kvarters tid efter at Danmarks U21-drenge havde tabt deres anden gruppekamp ved EM med 3-0 til Tyskland, stod Lasse Vigen Christensen i de betongrå katakomber under Eden Arena, mens den unge midtbanedynamo snakkede sig igennem nederlaget foran en skare journalister. Og da han gjorde det, aede han flere gange sin kind – som for at få den tyske lussing til at stoppe med at svie.

»Selvfølgelig gør det ondt på stoltheden«, erkendte Lasse Vigen Christensen da også, før han som en arketypisk sportsmand med ukuelig vinderattitude tilføjede:

»Det skal det gøre at tabe 3-0«.

Netop den smerte skal de talentfulde danskere komme sig over, før de i morgen møder Serbien i den sidste pragske puljekamp – en slags finale, hvor de med en sejr spiller sig videre EM-semifinalen og til OL 2016 i Rio de Janeiro, og hvor uafgjort let kan vise sig at være nok til at opnå samme dobbeltbonus. En fuldstændig ens udfordring står serberne over for, da de lørdag tabte 4-0 til Tjekkiet.

Isens elementer

Danskerne er dog overbeviste om, at de uden større problemer kan få den mentale lussings svie til at forsvinde. I dette tilfælde består isen på kinden dog ikke af frossent vand, men af tre andre elementer: at de trods nederlaget stadig selv er herrer over deres skæbne takket være førsterundesejren over værtsnationen, Tjekkiet, at en mulig semifinale og OL-plads udgør en yderst potent motivation, at de anerkender Tyskland som en overmagt, der bare var langt bedre end Danmark ...

»På dagen«, tilføjer de selvbevidste danskere nærmest i kor.

En af dem er Lasse Vigen Christensen:

»De værste kampe at tabe er dem, hvor man bagefter føler, man skulle have vundet. Det var ikke tilfældet her. Naturligvis er vi trætte af, at vi ikke formåede at udnytte vores tre chancer ved 0-0 og mindske antallet af fejl, der gav dem chancer – det må vi lære af. Men vi er også afklarede med, at vi tabte til et bedre hold. På dagen«, siger Fulham-talentet og tilføjer:

Klasseforskel:

»Samtidig kan vi stadig selv afgøre det, og det betyder alt. Det er også derfor, at vi godt kan tillade os at være afklarede med at have tabt så stort til Tyskland, for i sidste ende er det ikke værre, end at vi har lidt et nederlag til det bedste U21-hold, jeg nogensinde har spillet mod«.

Ja, de var godt nok gode, tyskerne. I de første 25 minutter var det danske kollektiv dog dygtigt til at presse dem og erobre bolden så langt fremme på banen, at det skabte farlige situationer – men både Pione Sisto, Nicolai Brock-Madsen og Yussuf Poulsen kiksede deres chancer. Derfra sad Tyskland på alt. De hvidklædte spillere var hurtigere i tanke og handling, var bedre med bolden og ikke mindst effektive.

Kaptajnen på broen i høj tysk sø

Alligevel må danskerne ærgre sig over, at det første mål faldt efter et dumt boldtab og det andet efter et dumt frispark, mens det tredje bare var godt tysk spil. Og det gør de også – altså ærgrer sig over fejl såvel som ineffektivitet. Men ingen virker så dybt mærkede af 3-0-nederlaget, at det bør spille ind på kampen mod Serbien, hvor Pierre-Emile Højbjerg formentlig også er tilbage på holdet, efter at han blev sparet mod tyskerne på grund af træthed.

»Da vi kom ind i omklædningsrummet efter kampen, sad vi egentlig bare med en følelse af, at vi havde mødt et bedre hold – så vidt jeg mindes, er Tyskland det bedste U21-landshold, jeg har spillet mod. Derfor er vi også ret afklarede med at have tabt 3-0, så vi kan godt komme videre. Det er jeg sikker på. Selvfølgelig skal vi også kigge på, hvad vi kan forbedre i vores spil, men vi skal nok være klar til kampen mod Serbien«, siger midtbanemanden Nicolaj Thomsen, der har spillet samtlige danske minutter ved EM.

Annonce

»Jeg tror egentlig ikke, at kampen mod Tyskland har nogen indflydelse – de var bedre end os, vi har stadig alt i egne hænder, og nu må vi vise, at vi er et hold med god mentalitet og masser af moral«, supplerer Jannik Vestergaard, der som dansk kaptajn blev på broen, selv om hans skude vuggede gevaldigt i høj tysk sø.

Nu må vi vise, at vi er et hold med god mentalitet

Og sådan står de danske spillere nærmest i kø for at forsikre omverdenen om, at de snildt kan rejse sig mod serberne og glemme den tyske lussing. Så det var nok bare tilfældigt, at Lasse Vigen Christensen tog sig til kinden i de betongrå katakomber under Eden Arena.

GRUPPE B

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts