Anklaget. Valcke (tv) risikerer op til ni års fravær fra alle fodboldaktiviteter, hvis det står til den etiske komité, der allerede har udelukket Blatter (th) i otte år.
Foto: Christophe Ena (arkiv)/AP

Anklaget. Valcke (tv) risikerer op til ni års fravær fra alle fodboldaktiviteter, hvis det står til den etiske komité, der allerede har udelukket Blatter (th) i otte år.

Fodbold

Blatters orlovsramte højre hånd står til rekordlang udelukkelse

Fifa's etiske komité anbefaler en ni år lang karantæne til generalsekretær Jerome Valcke.

Fodbold

Nettet omkring den tidligere topledelse i det internationale fodboldforbund (Fifa) strammes yderligere.

I serien af suspenderinger og udelukkelser er det denne gang Jerome Valcke, der erklæres persona non grata i fodboldverdenen.

Jerome Valcke blev i september sendt på orlov fra sit virke som Fifa's generalsekretær og er siden blevet undersøgt af Fifa's etiske komité for en lang række forhold.

Den etiske komités såkaldte undersøgende kammer meddeler nu, at de mener, at Valcke har haft del i så mange lyssky aktiviteter, at de anbefaler en rekordlang udelukkelse på hele ni år samt en bøde på 100.000 schweizerfranc (685.000 kr.).

Har handlet illoyalt og tilsidesat fortrolighed

Jerome Valcke har ifølge en meddelelse fra Fifa's etiske komité handlet illoyalt og tilsidesat fortrolighed, loyalitet og retningslinjerne for oplysningspligt indenfor organisationen.

Komitéen mener ligeledes, at 55-årige Jerome Valcke, der siden 2007 har været den skandaliserede og afgående Fifa-præsident Sepp Blatters højre hånd som generalsekretær, har forbrudt sig mod et regelsæt omkring at modtage og give gaver.

Det er samme paragraf, som hans nu tidligere chef Blatter for 15 dage siden blev idømt en otte år lang udelukkelse for. Sepp Blatter havde overført 2 millioner schweizerfranc til Uefa-præsident og Fifa-præsidentbejler Michel Platini i 2011. Jerome Valcke er altså også under kraftig mistanke for pengeoverførsler af mistænkelig karakter.

Da Jerome Valcke blev sendt på orlov i september 2015, erklærede han sig uskyldig. Kort efter blev han suspenderet i 90 dage sammen med Sepp Blatter og Michel Platini.

Den suspendering står til at udløbe ved midnat, hvorfor den etiske komités undersøgende kammer i henhold til reglementet anbefaler at forlænge suspenderingen med de maksimale 45 dage, så den etiske komités dømmende kammer har tid til at se nærmere på bevismaterialet mod Valcke.

Hvad bevismaterialet indeholder, er ukendt.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce