OPREJSNING. De seneste uger har budt på få gode øjeblikke for Wayne Rooney og co. I aften kan de dog se frem til en upåagtet modstander iform af Sheffield United.
Foto: Jon Super/AP (arkiv)

OPREJSNING. De seneste uger har budt på få gode øjeblikke for Wayne Rooney og co. I aften kan de dog se frem til en upåagtet modstander iform af Sheffield United.

Fodbold

FA Cuppen kan redde sårede storhold

Den engelske pokal er måske sidste chance for Manchester United og Chelsea for at få sølvtøj efter kriser i både ligaen og Europa.

Fodbold

Den traditionsrige engelske pokalturnering er notorisk kendt for sine overraskelser og gode muligheder for små hold for at tjene en skilling og stjæle nogle overskrifter.

I år byder turneringen dog i høj grad også på muligheden for, at nogle af de sårede tophold kan få oprejsning oven på en skuffende sæson indtil videre.

Manchester United har været inde i en miserabel stime, hvor de seneste 10 ligakampe blot har budt på 13 point. Dertil kommer et skuffende exit allerede efter Champions Leagues gruppespil. Det største problem for mandskabet har været at få scoret. 9 mål er udbyttet i de seneste 10 ligakampe.

Aftenens besøg fra Sheffield United fra den tredjebedste engelske række kan derfor give et tiltrængt løft for Louis van Gaals mandskab, som kunne have godt af selvtillid, mål og chancen for at løfte en pokal, inden sæsonen er slut. Med ni point op til toppen af Premier League og bristede europæiske drømme ser den snart 145 år gamle pokal ud til at være den sidste udvej for Van Gaal, der i den grad har været fyringstruet på det seneste.

Rundt om topscorerne:

260 kilometer mod sydøst befinder Chelsea sig i en lignende situation, når holdet i morgen tager mod upåagtede Scunthorpe, der ligesom Sheffield United til daglig spiller i League One.

De forsvarende engelske mestre har været gennem en total nedsmeltning i den engelske liga, hvor de indtager en chokerende 14. plads.

En sejr i sidste gruppespilskamp sikrede klubben videre avancement i Champions League, men holdet ser allerede ud til at få problemer i ottendedelsfinalen, hvor de franske mestre fra PSG venter.

Hiddink:

Det eftertragtede britiske sølvtøj kan derfor snart være den eneste redningsplanke for Chelsea.

»Fjerdepladsen i ligaen er svær, men der er to store mål tilbage, hvoraf det ene er FA Cup. Det er et stort mål for denne gruppe spillere«, siger Chelseas nye træner, Guus Hiddink, til klubbens hjemmeside. Han vandt pokalen i 2009, hvor han også var i Chelsea, og understreger pokalens vigtighed for ham.

Holdet skal dog passe på med overmod mod upåagtede Scunthorpe. På denne tid af året i fjor blev det til et pinligt exit for storholdet efter et 4-2-nederlag mod Bradford.

NÆSTE SÆSON

En del af charmen ved FA Cuppen er, at turneringen kører uden seedning. Det udløser en vis grad af kannibalisme blandt favoritterne, der risikerer at løbe ind i hinanden allerede i tredje runde, mens de små fisk kan overleve ved at trække andre små hold. På den måde lykkes det hvert år for flere små hold at nå længere end hold fra Premier League.

Eksempelvis går enten Bury eller Bradford videre, da de to hold fra den tredjebedste række mødes i en af dagens 26 kampe. Samtidig må mindst fire hold fra Premier League lade livet, da otte hold fra den bedste række støder sammen i løbet af dagen. I morgen ryger yderligere et tophold ud, når Tottenham tager imod Leicester.

Dermed overlever Eastleigh mindst lige så længe som en håndfuld af topklubberne. Holdet spiller til daglig i den femtebedste række. Det er det eneste såkaldte non-league hold tilbage i årets turnering – og forventes i eftermiddag at ryge ud til Bolton. Men hvem ved? Større overraskelser har fundet sted i FA Cuppen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce