Mesterligt. Lionel Messi er her til aften kåret som verdens bedste ved Ballon d'Or gallaen i den schweiziske by Zürich.
Foto: VALERIANO DI DOMENICO/AP

Mesterligt. Lionel Messi er her til aften kåret som verdens bedste ved Ballon d'Or gallaen i den schweiziske by Zürich.

Fodbold

Messi er verdens bedste for femte gang

Den argentinske boldmagiker vælter rivalen Ronaldo af pinden ved Ballon d'Or.

Fodbold

Lionel Messi har vundet den fornemme pris Ballon d’Or og kan derfor igen lade sig hylde som verdens bedste fodboldspiller.

Messi var bookmakernes klare favorit til at modtage den store hæder foran den evige rival Cristiano Ronaldo, som nu er væltet af pinden efter to sejre i træk.

Æren er tilfaldet enten Messi eller Ronaldo otte år i træk. Efter aftenens afgørelse har argentineren nu løftet den gyldne pokal fem gange - hvilket ingen anden spiller tidligere har gjort.

Et fantastisk Barcelona-år

Lionel Messi har haft en relativt rolig sæson indtil videre, hvor skader har været med til at holde argentineren nede på ni ligamål indtil videre i sæsonen. Alligevel var den argentinske troldmand bookmakernes helt klare favorit til at snuppe den gyldne bold igen. Kalenderåret 2015 har nemlig været yderst gyldent for Messi og Barcelona. Catalanerne vandt fem titler i løbet af året – herunder den spanske liga, pokalturneringen og Champions League. Her har Messi spillet en stor rolle og kunne blandt andet lade sig kåre som sidste sæsons bedste spiller i Spanien.

Ifølge den britiske avis The Mirror fandt Messi nettet 48 gange i løbet af 53 kampe for Barcelona i løbet af det forudgående år.

Året bød i den grad på et gennembrud blandt de aller bedste for frontløberen Neymar, der nettede 41 gange.

Critiano Ronaldo blev den helt store målhelt med 54 scoringer, men vandt ingen titler med Real Madrid i løbet af året. Han overgås af Messi på assistfronten med seks assister, påpeger den britiske avis.

La Liga dominerer uddelingen

Ærespladserne var igen i år besat af spillere fra den spanske liga. Med tre nominerede var det på forhånd afgjort, at La Liga ville bidrage med endnu en modtager af den fornemme pris, der blev uddelt for 60. gang.

Messi og Ronaldos dominans i de senere år har medført, at La Liga gennem årene har sørget for 17 modtagere af den fornemme pris. Dermed overgås den spanske liga kun af den italienske Serie A med 18 modtagere.

På tredjepladsen findes den tyske Bundesliga med ni tidligere modtagere.

Niels Christian Frederiksen, ekspertkommentator på TV3+, påpeger over for Politiken, at det er naturligt, at La Liga dominerer.

Blandt andet fordi, at Real Madrid og Barcelona har enorm succes både sportsligt og økonomisk. Det er derfor helt naturligt, at flere af verdens bedste spillere findes i ligaen, mener han.

Ligaens top er nemlig den stærkeste i verden, lyder vurderingen.

Men er det ikke nemmere at se god ud i en liga som den spanske, hvor der er så stor forskel på top og bund?

»Den vil jeg godt købe, fordi det er den mest ulige liga, der findes i hele verden. De våben, som Real Madrid og Barcelona kommer med, er en helt anden kaliber, end det de skyder med hos alle de andre klubber. Det er verdens to rigeste klubber, og der er et kæmpe spring ned til de næste rent økonomisk«, siger Niels Christian Frederiksen, der peger på, at de to spanske tophold deler 45 procent af tv-pengene i Spanien, mens de 18 resterende klubber må dele resten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Trods en ulige liga gør den spanske dominans sig gældende på flere fronter, påpeger han.

»Det er en total dominans, som vi har set i de seneste mange år efterhånden«, siger Niels Christian Frederiksen om de spanske holds overlegenhed i Europa – både i Champions League og i Europa League.

TV-aftale kan ændre balancen

Niels Christian Frederiksen peger på, at de to giganter kan se frem til mere konkurrence fra Premier League i fremtiden. De britiske tv-kanaler Sky og BT er nemlig blevet enige med Premier League om at betale over 52 milliarder kroner for at vise kampe fra den engelske topliga fra 2016-19.

»Det er ikke sikkert, at mønstret holder, nu hvor der er kommet en ny tv-aftale i England, der gør de engelske klubber vanvittig konkurrencedygtige på lønnninger. Real Madrid og Barcelona får virkelig kamp til stregen i kommende år med de penge, der er i Premier League«, siger ekspertkommentatoren til Politiken.

»Konkurrencen bliver hårdere i de kommende år, det tør jeg allerede love nu«, siger Niels Christian Frederiksen, der peger på, at et hold som Manchester City har musklerne til at tiltrække en af Ballon d’Or-kandidaterne.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce