ERSTATTET. Jose Mourinho (tv) blev fyret i Chelsea i december. Manuel Pelligrini (th) bliver erstattet før tid til sommer.
Foto: Rui Vieira/AP

ERSTATTET. Jose Mourinho (tv) blev fyret i Chelsea i december. Manuel Pelligrini (th) bliver erstattet før tid til sommer.

Fodbold

Svingdør: Trænere har kort levetid i Premier League

Trænerne i toppen af engelsk fodbold sidder på brandvarme trænerbænke. Kun fem managers har siddet mere end to år på posten.

Fodbold

Dagens måske største historie i sportens verden er nyheden om, at Pep Guardiola overtager Manchester City til sommer.

Ansættelsen betyder et farvel til klubbens cheftræner, Manuel Pellegrini, som dermed bliver endnu en manager, der siger farvel til engelsk topfodbold efter få år i trænersædet.

Store navne er røget

Sæsonens mest prominente fyringer i Premier League er utvivlsomt fyringerne af Brendan Rodgers i Liverpool og José Mourinho i Chelsea.

Derudover har Dick Advocaat (Sunderland), Tim Sherwood (Aston Villa) og Gary Monk (Swansea) sagt farvel til deres arbejdsplads i løbet af indeværende sæson, mens Leicesters Nigel Pearson blev fyret i opløbet til denne sæson blot fem uger efter, han på imponerende vis var med til at undgå nedrykning med Leicester.

I sidste sæson mistede otte trænere deres job i Premier League, mens det var hele 12 i 2013-14, beretter den engelske avis The Daily Mail.

Kort levetid i Premier League

Ifølge The Daily Mail var den gennemsnitlige 'levetid' som træner 3,24 år, da den nye engelske topliga, Premier League, blev sparket i gang i 1992.

Når trænere fik sparket i den sæson, var det i gennemsnit efter 2,6 år på posten. Sidste sæson var det 1,91.

Tilbage i oktober pegede The Daily Mail på, at hvis man fjernede veteranen Arsene Wenger fra regnestykket, havde de daværende trænere i Premier League i gennemsnit siddet i 1,29 år.

Franskmanden er efterhånden et særtilfælde i Premier League med 19 år på bagen. Den anden 'veteran' er Eddie Howe med 3,3 år, men han er dog rykket op med AFC Bournemouth. Marks Hughs på tredjepladsen har siddet på trænerbænken i Stoke City i knap 2,7 år.

Kun Manuel Pellegrini og Evertons Roberto Martinez kan ellers bryste sig af mere end to år i trænersædet.

Rekordsæson for fyringer

For få uger siden meldte de engelske træneres forbund ud, at de var bekymrede over udviklingen i England, hvor tålmodighed ikke ligefrem er en dyd, når det kommer til trænernes jobsituation.

Fra 1. juni til 31. december blev 29 trænere fra de fire bedste rækker nemlig fyret i England, hvilket er en ny rekord.

»Vi er nødt til at blive ved med at belyse dette problem«, lød det fra formanden for League Managers Association, Richard Bevan, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Farvel før tid

På dagens pressemøde forud for morgendagens kamp mod Sunderland sluttede Manuel Pellegrini af med at sige, at han takker af i slutningen af sæsonen frem for at holde fast i kontraktforlængelsen, som han indgik med Manchester City i sidste august.

»Klubben gør ikke noget bag min ryg. Jeg kendte til det her i sidste måned«, lød det fra Pellegrini ifølge The Guardian.

Rygterne om chilenerens forestående exit har svirret i adskillige måneder i takt med tale om, at Pep Guardiola ville forlade Bayern München.

Imponerende statistik, men få trofæer

Ifølge fodbolddataleverandøren Optajoe har Pellegrini vundet 64 af sine 99 første Premier League kampe. En bedrift som kun mestertræneren José Mourinho kan overgå, mens Sir Alex Ferguson indtager en tredjeplads.

Årene i Manchester City har dog været relativt trofæfattige for Pellegrini, hvor det er blevet til et enkelt engelsk mesterskab samt en ligacup.

LÆS OGSÅ:

»Jeg er meget lykkelig omkring min karriere og mit arbejde. Jeg vil ikke være glad, hvis jeg ikke vinder sølvtøj i denne sæson, men alle de andre ting, kan jeg ikke tænke på«, sagde chileneren for en måneds tid siden ifølge The Guardian.

Med 15 kampe tilbage i Premier League indtager Manchester City en andenplads - tre point bag overraskelsen fra Leicester. Holdet er derudover stadig med Champions League og FA Cup, mens holdet i slutningen af denne måned skal til Wembley for at spille finale i ligacuppen mod Liverpool.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce