landsholdspotentiale. Morten 'Duncan' Rasmussen (tv) scorede første mål mod Sønderjyske og satte derefter Elmar Bjarnason op til 2-0-målet for AGF.
Foto: CHRISTER HOLTE/ Polfotos nyhedstjeneste/POLFOTO

landsholdspotentiale. Morten 'Duncan' Rasmussen (tv) scorede første mål mod Sønderjyske og satte derefter Elmar Bjarnason op til 2-0-målet for AGF.

Fodbold

Morten 'Duncan' trænger sig på til landsholdet

AGF fik en superstart med den stærke angriber og havde nemt ved at nå semifinalen.

Fodbold

Da Morten Olsen efter 1 time var blevet træt af at se Nicklas Bendtner rende uinspireret og uinteresseret rundt og lave ingenting mod svenskerne i playoff-returopgøret 17. november og skiftede ham ud med Morten ’Duncan’ Rasmussen, var det en populær landstræner-beslutning hos de danske tilskuere i Parken. Klapsalver til ’Duncan’, piften ned mod Bendtner.

Morten ’Duncan’ Rasmussen var med til at vende 0-2 til 2-2 – hvad der ikke kunne bruges til noget, fordi Sverige havde vundet 2-1 på hjemmebane og dermed sikrede sig billetter til EM-slutrunden i Frankrig til sommer. Men den daværende FCM-angriber viste noget vilje og lyst til at arbejde hårdt.

Læs også

Nu er han AGF’er og stadig ikke en supersprinter eller en elegant forwardtype. Men han spiller kampe, han er i god fysisk form, og han er målfarlig. Og derfor har Morten ’Duncan’ Rasmussen store chancer for også at blive udtaget til landsholdstruppen af Morten Olsens afløser. Åge Hareide nominerer onsdag i næste uge, 9. marts, en formentlig stor trup til de to kampe mod Island i Herning og Skotland i Glasgow sidst på måneden.

Kampafgørende i pokalkvartfinale

Manden, der ’kun’ har spillet 11 A-landskampe (3 mål) i løbet af 7 år, har gjort fineste reklame for sig selv som comeback-spiller i Aarhus-klubben. Morten ’Duncan’ Rasmussen havde en hovedrolle i front på AGF-holdet i 2-2-udekampen mod OB i Superligaen tirsdag aften.

Og i aftes var han også som angrebsleder stærkt medvirkende til, at AGF slog SønderjyskE 3-0 i kvartfinalen i pokalturneringen, hvor aarhusianerne for første gang i 20 år er klar til semifinalerne.

Læs også

Foto: Christer Holte/ Polfotos nyhedstjeneste

Morten ’Duncan’ Rasmussen headede en bold, som på vej i mål snittede en sønderjysk forsvarer, ind til 1-0 på Jens Jønssons oplæg. Og ’Duncan’ fik bugseret bolden frem til den islandske landsholdsspiller Elmar Bjarnason, der øgede til 2-0 – og dermed i realiteten afgjorde kampen.

Sønderjyderne havde ikke meget at skyde med i offensiven, heller ikke i de perioder i anden halvleg, da AGF’erne stod meget langt tilbage. Den nye AGF-cheftræner, Glen Riddersholm, havde fået sine spillere til at optræde med større taktisk disciplin og omtanke i defensiven end på Fyn forleden.

Målmand Steffen Rasmussen skulle ikke ud i store redninger, og da hjemmeholdet begyndte at virke opgivende, øgede Jesper Lange til slutresultatet.

Drømmer om pokalfinale

Morten ’Duncan’ Rasmussen, som blev skiftet ud med Kim Aabech med et kvarters tid tilbage, har givet AGF-holdet mere tyngde i front. Og han viste igen, at han bl.a. er dygtig til, selv om han er dækket tæt op, at heade bolden videre til medspillere, der kommer løbende på siderne af ham.

Det var en fin sejr til holdet, som ikke har vundet en udekamp i Superligaen på banen i denne sæson. Og nu drømmer de i Aarhus selvfølgelig om pokalfinalen, hvor vinderholdet skaffer sig adgang til kvalifikationskampe til Europa League i næste sæson.

Læs også

AGF er rekordhold i pokalsammenhæng med 9 sejre i 11 finaler, men senest, Aarhus-klubben triumferede, var i 1996 med en 2-0-finalesejr over Brøndby på scoringer af Peter Degn og Stig Tøfting, der blev kåret som årets pokalfighter.

Skive fra 1. division håber på en fest med mange tilskuere, når Brøndby kommer på besøg til en kvartfinale i aften. Gæsterne er uden både Daniel Agger og Rodolph Austin.

Tirsdag i næste uge mødes FC Roskilde og AaB, og FC Københavns forsvarende pokalmestre møder 16. marts i Parken Randers FC i den sidste kvartfinale.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce