2-1. Højt dansk pres og schwung i omstillingerne gav store problemer for Islands EM-deltagere.
Foto: JENS DRESLING

2-1. Højt dansk pres og schwung i omstillingerne gav store problemer for Islands EM-deltagere.

Fodbold

Dansk mandfolkeindsats giver Hareide en solid start

Strålende dansk indsats knækkede Islands EM-deltagere i løfterig debut til Hareide.

Fodbold

Det er mange år siden, en testkamp har været så interessant, som det danske landsholds møde med Island på MCH Arena torsdag.

For kampen var indledningen til en ny æra med en ny landstræner i form af norske Åge Hareide. Nordmanden havde valgt et brud med tidligere systemer ved at vælge et tremandsforsvar i en 3-5-2-opstilling.

Læs også

Og det blev en fornøjelig dansk fodboldaften med strålende spil mod et stærkt islandsk hold, der blev sendt hjem med et 2-1-nederlag.

De danske spillere fightede til den store guldmedalje, og der var schwung over de danske omstillinger, mens forsvaret efter lidt tilvænning kom til at fungere solidt. Alt i alt en glædelig start på livet som landstræner for Åge Hareide, som nu skal en tur til Skotland med landsholdet.

Direkte spil og flere chancer

Foto: DRESLING JENS

Det stærke islandske hold, der på imponerende vis har kvalificeret sig til EM-slutrunden i Frankrig, åbnede bedst med aggressive løb og højt pres på danskerne.

Men det var Danmark, der efter 11 minutters spil fik kampens første gode mulighed. Pierre-Emile Højbjerg fik plads på midten og trak uhindret frem til et tungt skud, som den islandske keeper, Ögmundur Kristinsson, kun fik pareret ud i feltet. Og Danmark holdt presset i et par minutter, hvor den islandske defensiv fik travlt med at forsvare sig.

Læs også

Island svarede igen med hurtigt kombinationsspil på tværs af det danske felt. Bolden faldt efter 15 minutter til Gylfi Sigurdsson, som skød hårdt mod det danske mål, hvor Kasper Schmeichel havde problemer med at holde skuddet.

Foto: DRESLING JENS

Christian Eriksen fik god plads på midten og var dygtig til at fordele spillet. Med en superskarp pasning i 20. minut spillede Tottenham-spilleren dybt til en fri Henrik Dalsgaard, men han fik ikke ram på bolden. Thomas Delaney havde også en god første halvleg med mange bolderobringer og gode løb.

Læs også

Christian Eriksen kom igen i fokus efter 24 minutter, hvor han pressede Islands keeper til en flot redning efter et frispark. Både Island og det danske hold spillede meget direkte, og Yussuf Poulsen kom to gange frem til nærgående hovedstødsforsøg midt i halvlegen.

Og da de to forsvar var til at tale med, opstod der flere chancer til begge hold. Men en underholdende og livlig første halvleg sluttede uden mål.

Fantastisk dansk åbning

Men anden halvleg var kun fem minutter gammel, da Danmark scorede efter en flot omstilling.

Foto: DRESLING JENS

Thomas Delaney satte i gang efter en bolderobring i egen zone og sendte Yussuf Poulsen mod baglinjen. Angriberen afviste den islandske forsvarer og lagde bolden tilbage i feltet fra baglinjen. Her lå Nicolai Jørgensen klar - og FCK'eren kunne score til 1-0.

Læs også

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Blot tre minutter senere havde FCK-profilen fordoblet sin målscore. Yussuf Poulsen kom denne gang fra midten og lagde bolden skråt frem til en udækket Christian Eriksen, der uselvisk fandt Nicolai Jørgensen inde foran mål. 2-0 og en fantastisk dansk start på anden halvleg.

Helstøbt indsats plettet af reducering

Islændingene blev mere nærgående, men danskerne blev ved med at komme frem til gode muligheder på omstillinger. De indskiftede Lasse Schöne og Lasse Vibe havde fine forsøg i en halvleg, hvor det stærkt kæmpende danske mandskab leverede en helstøbt indsats.

Danskerne kom først på alle andenbolde, der var idé og retning i det danske opspil og nærkampene blev vundet.

Læs også

Men til sidst i opgøret faldt koncentrationen på det danske hold, der lod islændingene overtage spillet. Og det gav to minutter før tid en islandsk reducering, da Arnor Traustason bankede en ripost i nettet efter et islandsk hjørnespark.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce