Kandidat. Victor Montagliani fra Canada er en af to kandidater til præsidentposten i Concacaf.
Foto: DARRYL DYCK (arkiv)/AP

Kandidat. Victor Montagliani fra Canada er en af to kandidater til præsidentposten i Concacaf.

Fodbold

Endnu et topnavn falder i Fifa-skandalen

Kandidat til præsidentposten i Concacaf fældet af uafhængigt kontrolorgan.

Fodbold

Oprydningen i Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, fortsætter med uformindsket kraft efter et år, hvor anklager om korruption har erobret dagsordenen i stedet for spillet på banen.

Siden de schweiziske myndigheder for snart et år siden skred til anholdelse af en række Fifa-topfolk på et hotel i Zürich, er skeletterne væltet ud af skabet, og daværende præsident Sepp Blatter har måttet trække sig i vanære.

Nyeste offer i det stormomsuste forbund er generalsekretæren for Antigua og Barbados' Fodboldforbund, Gordon Derrick. Han er samtidig præsident for Den caribiske fodbold union, CFU, og havde ambitioner om at blive frontfigur i Concacaf - det nord-, centralamerikanske og caribiske fodboldforbund.

Det bliver der dog ikke noget af, for Domenico Scala, der er formand for Fifas uafhængige kontrolorgan, Audit & Compliance, meddeler, at Gordon Derrick er dumpet i det obligatoriske integritetscheck.

Scala kommer ikke nærmere ind på de konkrete årsager til udelukkelsen af Derrick, men siger i en meddelelse, at det hører ind under privatlivets fred.

Gordon Derrick har tidligere været i karambolage med Fifas etiske reglement, og han fik i 2011 en advarsel og blev samtidig idømt en bøde på 300 schweizerfranc (ca. 2.000 kr.).

Han blev sammen med andre officials fra CFU beskyldt for at være blevet tilbudt eller have modtaget 40.000 dollars i kontanter i forbindelse med Mohammed bin Hammams præsident-kampagne.

Bin Hammam forsøgte i 2011 at blive Fifa-præsident, men han blev samme år udelukket fra al fodbold på livstid for overtrædelse af forbundets etiske reglement.

Concacaf har spillet en af hovedrollerne i skandale-sagerne i Fifa, og forbundets seneste tre præsidenter, Jack Warner, Jeffrey Webb og Alfredo Hawit er alle involveret i sager om korruption, pengevask og svindel.

Med diskvalifikationen af Gordon Derrick kommer kampen om præsidentposten i Concacaf til at stå mellem præsidenten for det canadiske fodboldforbund, Victor Montagliani, og Larry Mussenden, der er præsident for Bermudas fodboldforbund.

Præsidenten for Concacaf er automatisk vicepræsident i Fifa og medlem af verdensforbundets lovgivende eksekutivkomité. Komiteen vil for fremtiden blive benævnt Fifa Council.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce