Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
BORBERG THOMAS
Foto: BORBERG THOMAS

Spanske myndigheder: Vi efterforsker Ronaldo

De spanske skattemyndigheder bekræfter lørdag eftermiddag, at der er en undersøgelse i gang om Real Madrid-stjernens skatteplanlægning.

Fodbold

Kort før kick off i Spaniens største fodboldkamp mellem FC Barcelona og Real Madrid har de spanske skattemyndigheder oplyst, at der er en undersøgelse i gang af Cristiano Ronaldos skatteforhold.

Det sker efter, at Politiken i samarbejde med European Investigative Collaborations (EIC) har afsløret, hvordan Ronaldo har kanaliseret personlige sponsorindtægter på over en milliard kroner i skattely.

Afsløring:

Skattevæsnet »vil gennemføre den efterforskning, som findes nødvendig«, siger José Enrique Fernández de Moya, direktør for det spanske skattevæsen Estado de Hacienda.

Gennemgangen af de hemmelige dokumenter fra Football Leaks viser, at Ronaldo i hele perioden har scoret cirka 1,1 milliard kroner på private sponsoraftaler. Af dem deklarerede han så lidt, at han i sidste ende kun skulle betale, hvad der svarer til ca. 3,8 procent i skat. Der er blandt andet tale om marketingindtægter fra Armani, Nike og det danske tøjfirma JBS.

Agentur afviser

Det er sket ved at lade de store virksomheder indgå kontrakter med et irsk firma og kanalisere midlerne videre til et skuffeselskab i det kendte skattely De Britiske Jomfruøer.

I et interview med radiostationen COPE bekræfter skattedirektøren, at det, der er kommet frem i medierne om skattevæsnets efterforskning er sandt.

I de første artikler om sagen fortalte Ronaldos advokatfirma Senn Ferrero, at hans skatteforhold blev undersøgt, men var af den opfattelse, at myndighederne ikke vil finde noget uretmæssigt i forholdet.

En tilsvarende udlægning er kommet fra Ronaldos agentur Gestifute om, at Ronaldo »lever fuldt ud op til sine skattemæssige forpligtelser«.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden