tavshed. Michael Laudrup og Bayram Tutumlu har undladt at svare mange centrale spørgsmål om agentens skjulte milliongevinst i Swansea. Koloreret foto: Paulo Duarte
Foto: Paulo Duarte

tavshed. Michael Laudrup og Bayram Tutumlu har undladt at svare mange centrale spørgsmål om agentens skjulte milliongevinst i Swansea. Koloreret foto: Paulo Duarte

Fodbold

Ubesvaret: Her er spørgsmålene, Tutumlu og Laudrup ikke vil svare på

Træneren og agenten er fåmælte om deres omstridte tid i Swansea.

Fodbold

Mere end 50 spørgsmål og kun et enkelt svar.

Politiken har spurgt Michael Laudrup og Bayram Tutumlu om godt 20 forhold angående træneragentens skjulte gevinst på op mod 32 mio. kr. på 7 spillere i Swansea, da danskeren var manager for klubben – men de har kun givet den stort set samme korte kommentar: at Tutumlu ikke har betalt Laudup penge i forbindelse med handlerne.

AFSLØRING

Til gengæld lader de relevante spørgsmål stå ubesvarede hen - her er nogle af dem:

Michael Laudrup

  • Havde du kendskab til de økonomiske sideaftaler, som Tutumlu lavede i forbindelse med spillerkontrakter?
  • Hvordan var du selv involveret i de omtalte handler? Hentede Swansea spillerne på din anbefaling?
  • I overvejende grad lavede Bayram Tutumlu underaftaler med spillernes agent. Hvordan kunne han vide, hvilke spillere han skulle søge at få en økonomisk aktie i? Fortalte du ham, hvilke spillere du og Swanseas ledelse var interesseret i?
  • Swansea betalte Tutumlu et beløb svarende til 10 procent af trænerteamets løn (391.000 pund eller mere end 3,5 millioner kroner i 2013). Betyder det, at Swansea reelt set betalte det, som du ifølge din repræsentationsaftale med Tutumlu havde skrevet under på at aflønne ham? Og er det i så fald ikke at regne som en indirekte profitering?
  • Med disse oplysninger in mente kan du så fortsætte med at samarbejde med Bayram Tutumlu?

Bayram Tutumlu

  • Havde du økonomisk interesse i flere end de 7 nævnte spillere?
  • Informerede du spillerne om, at du havde store aktier i dem?
  • Informerede du Swansea om din økonomiske interesse i talrige spillerhandler?
  • Swansea betalte dig et beløb svarende til 10 procent af trænerteamets løn (391.000 pund i 2013). Betyder det, at Swansea reelt set betalte det, som du ifølge jeres repræsentationsaftale skulle have af Laudrup? I så fald er det så ikke at regne som en indirekte profit for ham?
  • Efter at du var blevet bandlyst i klubben, lavede du stadig aftaler, der sikrede dig penge på spillere på Álvaro Vázquez og Ben Davies. Fortalte Laudrup dig, at klubben var interesseret i investere i dem?

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce