fald. Michael Laudrup blev hyldet som en helt, da han i 2013 førte Swansea til triumf i Liga Cuppen, men mindre end et år senere blev han fyret - blandt andet på grund af mistanker om, at hans agent berigede sig på klubbens bekostning. Koloreret arkivfoto: Nick Potts
Foto: Nick Potts/AP

fald. Michael Laudrup blev hyldet som en helt, da han i 2013 førte Swansea til triumf i Liga Cuppen, men mindre end et år senere blev han fyret - blandt andet på grund af mistanker om, at hans agent berigede sig på klubbens bekostning. Koloreret arkivfoto: Nick Potts

Fodbold

Laudrup modsiger sig selv i nyt svar om agentens skjulte gevinst

Tidligere sagde Michael Laudrup, at hans agent arbejdede gratis for Swansea - nu siger danskeren noget andet.

Fodbold

Michael Laudrup kunne dårligt være klarere i mælet:

»Han (Bayram Tutumlu, red.) har gjort en masse gode ting for klubben – han spillede en meget vigtig rolle i sidste sæson ved at hente Michu, Chico (Flores, red.) og Pablo (Hernandez, red.) især og uden at blive betalt for det. Det vigtigste for ham var at sørge for, at jeg havde en rigtig god trup«, sagde han 9. juli 2013 til South West Evening Post.

AFSLØRING

Men nu, hvor Politiken har sat kritisk fokus på Michael Laudrup og hans agent, forklarer han sig anderledes. Op mod 32,3 millioner kroner har Bayram Tutumlu tjent på handler med syv Swansea-spillere, mens danskeren var manager i klubben - altså ret beset på spillere, som Laudrup ønskede.

Til Politiken har fodboldikonet meget kortfattet forklaret, at han »ALDRIG har modtaget en bøjet femøre i kommission i forbindelse med en spillerhandel«.

OVERBLIK

Over for Ekstra Bladet, BT og Jyllands-Posten sætter Michael Laudrup dog lidt flere ord på:

»Hvad angår Bayram (Tutumlu) og hans deltagelse i de nævnte spillerhandler, så formoder jeg, at han har modtaget honorar, da ingen arbejder gratis. I øvrigt var hans (Bayram) deltagelse i handlerne efter aftale med Swansea, da de (Swansea) ikke før havde arbejdet på/med det spanske fodboldmarked (Angel Rangel, højre back, kom fra lavere rækker, mens Swansea var ditto)«, lyder det.

»Hvem der har fået hvad og hvor meget, har jeg aldrig interesseret mig for, da det altoverskyggende for mig var at få så gode spillere til truppen som muligt i forhold til det budget, der var til rådighed. Og på det tidspunkt var den spanske liga det bedste sted at finde spillere, når vi taler om pris/kvalitet«, skriver han videre.

Tutumlu sagde, han intet tjente

Altså er den danske træner gået fra at afvise, at Bayram Tutumlu har tjent penge på Swanseas handler - til nu at sige, at det formentlig er tilfældet.

Også Bayram Tutumlu har tidligere fastslået, at han ingen penge tjente, selv om det altså nu viser sig at være usandt.

DOKUMENTATION

»Alt, jeg har gjort i klubben, har jeg gjort på vegne på af Michael. Jeg har ikke tjent noget overhovedet. Klubben har aldrig betalt mig for at arbejde for dem Mit arbejde har været for at hjælpe Michael, at hjælpe Swansea, og det er alt sammen gjort på korrekt vis. Jeg har intet forkert gjort«, sagde agenten i sommeren 2013 til Daily Mail.

Hverken Bayram Tutumlu eller Michael Laudrup har besvaret spørgsmål om, hvorfor de tidligere har sagt sådan, når virkeligheden nu viser sig at være anderledes.

Flere spørgsmål rejser sig

Samtidig rejser danskerens nye svar også endnu flere spørgsmål, som Politiken har sendt ham:

  • Hvis det hele foregik efter aftale med Swansea, som du siger, hvorfor er alle Bayram Tutumlus syv sidehandler så indgået i det skjulte med spillernes agenter - i stedet for direkte med klubben?
  • Hvis det hele foregik efter aftale med Swansea, som du siger, hvorfor skrev klubben så i sin begrundelse for din fyring, at »der er et antal transaktioner og spillerhandler, som har vakt bekymring i klubben, og som fik klubben til at konkludere, at Bayram Tutumlu på klubbens bekostning forsøgte at drage materielle fordele af klubbens transaktioner med spillere«?
  • Du siger, at du aldrig har interesseret dig for, hvem der får hvad og hvor meget i handler. Men burde du som manager ikke have interesseret dig for det?
  • Swansea betalte Tutumlu et beløb svarende til 10 procent af din løn (325.000 pund eller cirka 3 millioner kroner i 2013). Betyder det, at Swansea reelt set betalte det, som du ifølge din repræsentationsaftale med Tutumlu havde skrevet under på at aflønne ham?
  • Du siger selv, at ingen arbejder gratis. Betalte du også 10 procent af din løn til Bayram Tutumlu for det arbejde, han udførte for dig som agent?
  • I selvsamme repræsentationsaftale står der, at kun du må afholde hans løn. Hvorfor tillod du så alligevel, at andre parter betalte?
  • Hvad betyder det her for dit fortsatte samarbejde med Bayram Tutumlu, hvis noget?

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce