makkerpar. Siden starten af 90'erne har Michael Laudrup haft Bayram Tutumlu som agent - også op gennem trænerkarrieren. Koloreret arkivfoto: Sergei Ilnitsky
Foto: SERGEI ILNITSKY/Scanpix Denmark

makkerpar. Siden starten af 90'erne har Michael Laudrup haft Bayram Tutumlu som agent - også op gennem trænerkarrieren. Koloreret arkivfoto: Sergei Ilnitsky

Fodbold

Nyt svar fra Laudrup: Ved ikke, om hans agent gjorde noget ulovligt

Michael Laudrup finder det »trist«, at hans »ord åbenbart ikke er nok hos alle«.

Fodbold

Fodboldikonet Michael Laudrup ved ikke, om hans agent gennem mere end 20 år, Bayram Tutumlu, svindlede, mens danskeren stod i spidsen for Swansea.

Sådan lyder det i en ny mail fra manden, der i dag er træner for Al-Rayyan i Qatar.

AFSLØRING

»Jeg ved ikke, hvorvidt Bayram har lavet noget, som ikke var/er lovligt i forbindelse med diverse spillerhandler. Men hvis - og jeg siger HVIS - det er tilfældet, er jeg sikker på, at han også er mand nok til at tage ansvaret for det«, skriver Michael Laudrup.

Søndag afslørede Politiken, at hans agent, Bayram Tutumlu, i det skjulte har tjent op mod 32,3 millioner kroner på handler med syv Swansea-spillere, mens danskeren var manager i klubben - altså ret beset på spillere, som Laudrup ønskede.

Laudrup anbefalede spillere

Først svarede han kortfattet, at han »ALDRIG har modtaget en bøjet femøre i kommission i forbindelse med en spillerhandel«, men mange andre spørgsmål lod han svæve i vinden. Blandt andet om han kendte til Tutumlus aftaler, hvilket han altså nu afviser. Også hans egen involvering i handlerne sætter han nu flere ord på end tidligere.

»Jeg deltog aldrig i selve forhandlingerne omkring spillerne. Jeg fandt, sammen med min scout Erik Larsen (med mig i Getafe, Spartak, Mallorca og Swansea) de mulige spilleremner, og derefter blev disse forelagt Swansea's formand, Huw Jenkins«, skriver Michael Laudrup.

IAGTTAGERE

»Derefter besluttede denne (Jenkins), eventuelt sammen med bestyrelsen i klubben, om man skulle gå i forhandlinger med spillerne (og eventuelt deres klubber, såfremt de ikke var transferfri) eller ej. Huw Jenkins holdt mig underrettet undervejs, men ellers var jeg ude af billedet, indtil det enten endte med, at spilleren kom til klubben, eller at han ikke gjorde. Igen, hvem der så fik hvad og hvorfor, interesserede mig ikke, da det vigtigste (for mig) var at få så gode spillere som muligt til klubben«, skriver han.

Samtidig opfordrer han til at kontakte Tutumlu og Huw Jenkins, da »de ved hvorledes de nævnte spillerhandler kom i stand«. Politiken har ad flere omgange forsøgt at få svar ud af agenten såvel som Swansea, men de har ikke besvaret spørgsmålene.

Laudrup: Mere kendt end Ronaldo

Også flere aspekter om Michael Laudrups rolle står stadig uklare hen. For eksempel hvorvidt han informerede Tutumlu om, hvilke spillere danskeren og klubben var interesseret i, så agenten vidste, hvem han kunne tjene penge på at få en aktie i. Eller om Tutumlu ligefrem bad Laudrup om at anbefale bestemte spillere, som agenten kunne tjene penge på? Eller hvilket ansvar danskeren som manager selv havde for at forhindre sin agent i at tjene millioner i det skjulte på klubbens bekostning?

Det ærgrer imidlertid det danske ikon, at der fortsat bliver rejst spøgsmål ved hans rolle.

OVERBLIK

»Med antallet af artikler virker det, som om at jeg - mere end 18 år efter mit karrierestop - er mere kendt i Danmark end Cristiano Ronaldo...«, skriver Laudrup.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Ellers synes jeg ikke at der er så meget at smile over. Ja, faktisk synes jeg, at det er trist at læse de fleste ting. Jeg havde selvfølgelig håbet, at der stadig var noget, som hedder 'at stole på folks ord', men jeg har (desværre) kunnet konstatere, at mit ord åbenbart ikke er nok hos alle. Trist«, skriver han.

Flere spørgsmål rejser sig

Som nævnt er der stadig en række spørgsmål, som Politiken endnu ikke har fået svar på. Nogle af dem er:

  • Hvis Tutumlus skjulte involvering i de syv handler foregik efter aftale med Swansea, som du siger, hvorfor skrev klubben så i sin begrundelse for din fyring, at »der er et antal transaktioner og spillerhandler, som har vakt bekymring i klubben, og som fik klubben til at konkludere, at Bayram Tutumlu på klubbens bekostning forsøgte at drage materielle fordele af klubbens transaktioner med spillere«?
  • Du siger, at du aldrig har interesseret dig for, hvem der får hvad og hvor meget i handler. Men burde du som manager ikke have interesseret dig for det?
  • Swansea betalte Tutumlu et beløb svarende til 10 procent af din løn (325.000 pund eller cirka 3 millioner kroner i 2013). Betyder det, at Swansea reelt set betalte det, som du ifølge din repræsentationsaftale med Tutumlu havde skrevet under på at aflønne ham?
  • Du siger selv, at ingen arbejder gratis. Betalte du også 10 procent af din løn til Bayram Tutumlu for det arbejde, han udførte for dig som agent?
  • I selvsamme repræsentationsaftale står der, at kun du må afholde hans løn. Hvorfor tillod du så alligevel, at andre parter betalte?
  • Hvad betyder det her for dit fortsatte samarbejde med Bayram Tutumlu, hvis noget?

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce