Dortmunds topscorer Pierre-Emerick Aubameyang glider forbi Almamy Toure.
Foto: Martin Meissner/AP

Dortmunds topscorer Pierre-Emerick Aubameyang glider forbi Almamy Toure.

Fodbold

Monaco slår iskoldt til i de store følelsers kamp

Dagen efter de dramatiske angreb på Dortmunds spillerbus blev kampen mod Monaco gennemført. Monaco vandt 3-2.

Fodbold

I et eventyr havde Dortmund vundet kvartfinalen i Champions League over Monaco  foran 80.000 tilskuere på det tyske storholds hjemmebane.

Men  da de 90 minutter var overstået på Signal Iduna Park, stod er 2-3 på lystavlen i det ene hjørne af det imponerende stadion, og mulighederne for at avancere ser meget vanskelige ud for de tidligere vindere af turneringen.

Tirsdag aften sad Dortmunds spillere i en bus på vej til Champions League-kvartfinalen, da køretøjet pludselig blev angrebet af tre sprængladninger. En spiller blev såret ved anslaget, og kampen måtte udsættes til onsdag aften.

Spørgsmålet før kampen blev fløjtet i gang, var naturligvis, om Dortmund-spillerne i løbet af mindre end 24 timer havde fået bearbejdet tirsdagens dramatiske begivenheder.

Tidligere på dagens havde tyskernes stopper Marc Bartra, der blev såret ved bombeattentatet sendt en hilsen til sine holdkammerater og omverdenen som sådan efter en operation.

Og i minutterne op til kickoff var opbakningen på stadion gigantisk til Dortmund-holdet.

De indledende minutter havde de tyske hold ganske godt styr på kampen, og Pierre-Emerick Aubameyang havde kampens første chance, da han blev presset ud i en spids vinkel og skød over.

Men efter et kvarter begyndte uheldene så småt at forfølge hjemmeholdet. Første tegn på, hvor hen det bar, kom i det 16. minut,  da den italienske dommer Daniele Orsato lidt tvivlsomt dømte straffespark til Monaco.

Dommeren mente, Sokratis holdt fast i Mbappé, og franskmanden hjalp kendelsen godt på vej med et fint stykke skuespil.

Selve straffesparket fik Monaco dog ikke noget ud af, for Fabinho sendte bolden fladt ved siden af målet.

Blot tre minutter senere var den gal igen, og på ny kom dommertrioen til at spille en uheldig rolle, da Mbappé sendte et indlæg fra venstre i nettet med det ene lår.

Franskmanden var nemlig i klar offside-position, da afleveringen faldt, og det burde linjedommeren have set.

Dortmund-fans dannede klubbens bogstaver i optakten til den følelsesladede kamp.
Foto: Martin Meissner/AP

Dortmund-fans dannede klubbens bogstaver i optakten til den følelsesladede kamp.

Dortmund var uden den skadede offensive trio Mario Götze, Marco Reus og André Schürrle samt Erik Durm, der blev verdensmester med Tyskland i 2014, og fire sådanne klassespillere lader sig ikke umiddelbart erstatte.

Alligevel spillede tyskerne sig frem til et par store chancer, og blandt andet burde Shinji Kagawa have scoret, da han stod helt fri midt for Monacos mål.

I stedet slog Monaco kontra og kom foran 2-0, da Sven Bender headede bolden i eget mål. Igen kunne Dortmund med en vis ret hævde, at dommeren burde have underkendt scoringen. For umiddelbart inden Bender satte panden på bolden, blev han trådt i hælen af Radamel Falcao, og faldt derfor stort set ind i bolden.

Daniele Orsato godkendte dog målet, og det så meget sort ud for Dortmund.

Hjemmeholdets træner Thomas Tuchel måtte reagere, og det gjorde han i pausen ved at sende de offensive Nuri Sahin og Christian Pulisic på banen.

Den disposition gjorde stort set fra starten af 2. halvleg en forskel. Dortmund var meget nærgående, fordi der med de to indskiftninger kom meget mere fart i spillet.

I det 57. minut faldt reduceringen efter en række store chancer til Ruhr-mandskabet. Shinji Kagawa blev spillet fri midt for målet, og hans afslutning blev i stedet en aflevering på tværs til Ousmane Dembele, som kunne trille bolden i mål.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Dortmund sad på stort set alt spillet efter pausen, og tyskerne gjorde især ondt på Monacos venstre side, der var åben som ølhanerne til en oktoberfest i München.

Et kvarter før tid fik Monaco sin første mulighed efter pausen på en kontra, hvor Falcao på en lang fremlægning i fin stil rundede Roman Bürki i Dortmunds mål.

Desværre for Monaco sendte holdets kaptajn bolden langt over mål. Godt 10 minutter før tid var afslutningen anderledes præcis da Mbappé profiterede af en fejl i Dortmund defensiven.

Tyskerne havde skubbet hele forsvaret højt op på banen, men en aflevering på tværs fra Lukasz Piszczek blev alt for upræcis, så Mbappé kunne smutte imellem og sprinte ned mod målet, hvor han i sikker stil passerede Bürki.

Dortmund fik seks minutter før tid nyt håb, da den meget velspillende Shinji Kagawa reducerede til 2-3, men Monaco overlevede et sidste tysk stormløb.

Der er returkamp i Monaco onsdag 19. april.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce