Andreas Cornelius er en af de spillere, der forlader FCK ved sæsonens afslutning. Han skifter, efter alt at dømme til italienske Atalanta
Foto: Jens Dresling

Andreas Cornelius er en af de spillere, der forlader FCK ved sæsonens afslutning. Han skifter, efter alt at dømme til italienske Atalanta

Fodbold

Fodboldredaktøren: Det er svært at se, hvem der skal kunne true FCK

Mestrene med Ståle Solbakken og William Kvist i spidsen sætter nye rekorder og er på vej mod en The Double-triumf for anden sæson i træk.

Fodbold

Superligaen – det er FC København og alle de andre. Nå ja, måske er det lidt uretfærdigt over for Brøndby med en sådan konklusion, for holdet fra Vestegnen er i gang med den bedste sæson siden 2005-06, da det også blev til sølvmedaljer. Men 2. påskedag viste FCK’erne jo deres høje klasse på Brøndby Stadion og trak sig med 1-0-sejren ud af kamp nummer 18 uden at have indkasseret mål. Imponerende.

Nu kan Ståle Solbakkens tropper ’bade’ sig til et nyt mesterskab i de sidste runder i top-6-slutspillet. Og når Vendsyssel FF er en ’nem’ semifinalemodstander i pokalturneringen, og FCK altid har hjemmebane i finalen og ’aldrig’ taber i Parken, vil det være en overraskelse, hvis ikke FCK bliver The Double-vinder andet  år i træk. Det også en rekord.

Brøndby vil følge med FCK i det regnskab, hvor klubbernes antal medaljer i årene, mens den bedste fodboldrække har haft superliganavnet, gøres op. Brøndby har også taget medaljer 20 gange, når sidste fløjt lyder sidst i maj. Men FCK vil have vundet guld 12 gange, sølv 6 og bronze 2 gange. Brøndby har ’kun’ været mester 6 gange, vinder sølv for 8. gang (flest af alle klubber) og har fået bronze 6 gange.

Kvist får guld for 7. gang

Flere rekorder: Ståle Solbakken vinder mesterskabet som træner for 7. gang – men havde Hans Backe til at hjælpe sig i 2005-06. Backe skaffede de fleste point til FCK i turneringens første 20 kampe, Solbakken gjorde arbejdet færdigt i forårets 13. På spillerfronten bliver William Kvist alene nummer 1 på ranglisten over de spillere, som har hængt flest guldmedaljer om halsen. Hidtil har han delt førerpositionen med Hjalte Nørregaard, Martin Bergvold og Peter Møller, som også er blevet guldvindere 6 gange i Superligaen.

FCK’erne har sat få point til: mod FCN (2), Brøndby (2), AaB, Randers FC, Viborg og SønderjyskE. De vinder Superligaen med et kæmpeforspring til de andre. Og det er ærlig talt svært at se, hvem der i næste sæson skal kunne true FCK’s position som Danmarks suveræne nummer 1.

FCK har de største økonomiske muskler, den bedste spillertrup og en dygtig sportslig ledelse, som planlægger og disponerer i god tid op til de to årlige transferperioder og sælger og køber spillere, uden at det svækker holdet og truppen.

Bl.a. Mathias ’Zanka’ og Ludwig Augustinsson vinker farvel snart, og seneste nyt på rygtebørsen er, at Andreas Cornelius måske skal til Atalanta i Italien. Pieros Sotiriou fra cypriotiske Apoel Nicosia er, forstår man, udset som afløseren.

Endelig: Van der Vaart i spil igen

Siden FCM vandt 2-1 15. august 2014, har FCK ikke tabt på hjemmebane i Superligaen. Søndag aften må midtjyderne undvære anfører Jakob Poulsen, der skal afsone karantæne. Han har netop indhentet Søren Berg på statistikken over spillere med flest assister, 64, i Superligaens historie. Heldigt for FCM, at Rafael van der Vaart langt om længe skulle være klar til comeback. Han scorede et flot frisparksmål i en reserveholdskamp forleden og så glad ud.

Det mest spændende, vi har tilbage, er bronzestriden. Her er FCN vel nu svag favorit. Nordsjællænderne har været bedst af top-6-holdene i de første 3 runder med 7 point i udbytte og målscoren 7-2. FCK har fået lige så mange point, men ’bare’ 4-2 i måltal. Og FCN’s Marcus Ingvartsen har scoret hver gang, 4 mål i 3 kampe. Det er en vældig interessant hjemmekamp, FCN spiller mod Brøndby på søndag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Når SønderjyskE, 0 point i de 3 seneste kampe, i aften tager imod Lyngby, mangler 3 spillere, Nicolaj Madsen (karantæne) og de skadede Sakari Mattila og den stærke ’kriger’ Marc Pedersen. Og træner Claus Nørgaard har sagt, at ’bronzesnak’ lige nu er uaktuel i det sønderjyske. Lyngby-træner David Nielsen erkender, at hans hold har været nede i en bølgedal.

David Nielsen og ilden i øjnene

»Vi fik kastet lidt vand på vores ild, da vi pludselig i februar nåede vores mål om overlevelse. Det var den målsætning, vi havde arbejdet på i halvandet år, og det var klart, at vi lige skulle finde ilden igen«, siger han. »Den ild var tilbage mod FC Midtjylland. Jeg synes, det er imponerende, at vi kan finde tilbage til den ild, vi har haft i øjnene igennem hele sæsonen«.

Det er et spørgsmål om kort tid, før FCK har point nok til at kalde sig 2017-mester – og det samme for Brøndbys vedkommende i forhold til at sikre sig sølvet. Det sidste kan faktisk blive søndag aften. Brøndby – der i Kim Daugaard (14), Per Nielsen (12) og Ruben Bagger (12) har de 3 spillere, som har fået flest medaljer i Superligaen - har ikke vundet guld siden 2005 og været bagefter FC København lige siden. Og et magtskifte i superligatoppen har efter alt at dømme lange udsigter.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce