Foto: Jakob Jørgensen
Fodbold

Uefa bekræfter før deadline klokken 12: De danske fodboldkvinders landskamp mod Sverige er aflyst

Selv om der først skulle indsendes en trup klokken 12 i dag, skriver Uefa nu, at Danmarks kamp mod Sverige på fredag er aflyst.

Fodbold

»Match cancelled«.

Med de to ord bekræfter Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) på sin hjemmeside, at fredagens VM-kvalifikationskamp mellem de danske fodboldkvinder og Sverige er aflyst.

Og over for TV2 Sport uddyber Uefa med lidt flere ord i en mail:

»Vi kan bekræfte, at kampen er blevet aflyst. Yderligere informationer omkring potentielle disciplinære sanktioner vil komme i nærmeste fremtid«, lyder det.

Først deadline klokken 12

Eftersom DBU meddelte det allerede ved 12-tiden i går, er det måske ikke nogen stor overraskelse, men i manges øjne var der endnu et lille håb for, at kampen kunne blive til noget trods den fastlåste konflikt mellem det danske forbund og spillerne samt deres fagorgan, Spillerforeningen.

Ifølge Uefa's regler for VM-kvalifikationen skal et forbund først indrapportere sin trup »online klokken 12, dagen før kampen«. I forhold til storkampen mod Sverige vil det altså sige klokken 12 i dag.

Og i går meddelte Uefa til Ritzau, at forbundet ikke ville tage stilling til situationen, før den officielle deadline var overskredet.

»En eventuel disciplinærsag kan først åbnes efter den pågældende kampdag«, sagde en talsmand og fastslog, at danskerne i hvert fald vil tabe 3-0, hvis de udebliver – og at disciplinærorgan vil tage stilling til yderligere straffe, der kan omfatte bøder, pointstraf og/eller udelukkelse fra hele VM-kvalifikationen.

Håbet om en kovending

Sent i går aftes voksede håbet for at redde den aflyste kamp i sidste øjeblik.

Det skete, da to mænd ankom til det hotel i indre København, hvor de danske fodboldkvinder har befundet sig i de dage, hvor de er blevet væk fra landsholdslejren i Helsingør.

DR rapporterede, at Mads Øland og Jeppe Curth var dukket op - direktør og formand for Spillerforeningen, der har ført forhandlingerne med DBU om en ny landsholdsaftale.

Straks fik det flere iagttagere til at spekulere i, om de var der for at lægge en plan for, hvordan det kunne lade sig gøre at spille kampen trods alt. Om de ankom med en kovending og en løsning under armen.

Bedømt ud fra de to ord på Uefa's hjemmeside er det dog ikke tilfældet:

»Match cancelled«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce