Nicolai Boilesen (t.v.), Rasmus Falk og resten af FCK-holdet var under pres, men bestod den europæiske test og fik lidt oprejsning for et skidt efterår i Superligaen.
Foto: Jens Dresling.

Nicolai Boilesen (t.v.), Rasmus Falk og resten af FCK-holdet var under pres, men bestod den europæiske test og fik lidt oprejsning for et skidt efterår i Superligaen.

Fodbold

FC København skyder Sheriff ned og redder en del ære i sort sæson

Med en sejr på 2-0 over Sheriff Tiraspol avancerer FC København fra gruppe-spillet i Europa League og sikrer sig et tiltrængt lyspunkt i en sort sæson.

Fodbold
FOR ABONNENTER

Alt ved spillerne fra FC København udstrålede, at de var lettede. Deres drengede smil, de knyttede næver og jubelbrølene ud i den vindkolde, regnfulde vinteraften i Parken fortalte en hel historie i sig selv. Efter en noget nær katastrofal halvsæson i Superligaen ville det have været en »fiasko« – som Nicolai Boilesen udtrykte det – at ryge ud af en Europa League-gruppe med Lokomotiv Moskva, FC Zlin og Sheriff Tiraspol, der udgjorde torsdagens modstander.

Og det var netop den uoverskuelige fuser, som københavnerne var så lettede over at afværge. De vandt 2-0 og er klar til knockout-kampene efter vinterpausen, ligesom de har sikret deres klub mindst 8 millioner kroner i præmiepenge.

»Selv om vi avancerer fra gruppen, vil det ikke redde vores efterår. Det vil højest være et plaster på såret«, havde William Kvist erklæret før kampen mod Sheriff, men at dømme på deres glæde efter sidste fløjt vidste de, at det var et stort plaster, og at en god portion ære var reddet.

Efter sejren var der da også en snert af lettelse og glæde at læse i træner Ståle Solbakkens vejrbidte ansigt, der ellers har haft rigeligt med rynker dette efterår.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce