Marokkos Achraf har fået sin debut hos Real Madrid, og han var blandt andet på bænken, da klubben sikrede sig Champions League-trofæet i maj.
Foto: Francisco Seco/AP

Marokkos Achraf har fået sin debut hos Real Madrid, og han var blandt andet på bænken, da klubben sikrede sig Champions League-trofæet i maj.

Fodbold

Optakt: Outsidere kæmper om point inden stormagterne venter

På verdensranglisten er Marokko og Iran jævnbyrdige, men afrikanerne har flere profiler.

Fodbold

For første gang i 20 år er Marokko med på den største fodboldscene af dem alle, og med et hold, hvor flere af spillerne optræder i nogle af Europas største klubber, er VM-comebacket forbundet med håbet om at drille storfavoritterne Spanien og Portugal i den indledende gruppe.

Inden mødet med stormagterne gælder det dog åbningskampen mod Iran, der ligesom Marokko har kvalificeret sig til VM for 5. gang.

Med placeringer som henholdsvis nr. 37 (Iran) og 41 (Marokko) på Fifas verdensrangliste er der på papiret lagt op til en lige kamp i Sankt Petersborg - den første nogensinde mellem de to nationer.

Det øjeblikkelige formbarometer peger dog i retning af Marokko, der er ubesejret i holdets seneste ni landskampe og i år blandt andet har besejret Slovakiet og Serbien, hvorimod Iran i år har tabt 2 af 6 forberedelseskampe - 1-2 til Tyrkiet og 0-1 til Tunesien.

På det marokkanske hold, der trænes af franskmanden Hervé Renard, er der en række profiler fra nogle af de største klubber i Europa.

Det gælder for eksempel det 19-årige forsvarstalent Achraf Hakimi, der er født i Madrid og allerede som 8-årig kom i stald hos Real. I 2017 blev han rykket op til kongeklubbens 1. hold - primært for gardering for Dani Carvajal - og har indtil videre spillet 9 kampe og scoret 2 mål for den madrilenske storklub.

En anden stor profil er anføreren Mehadi Benatia, der har spillet i Juventus siden 20016. Den 31-årige forsvarsspiller var før det i blandt andet Bayern München, Udinese og Roma, og med 57 landskampe er han en af holdets allermest rutinerede og værdifulde spillere.

Iran kan ikke på samme måde præsentere en stribe store navne. Af truppens 23 spillere optræder de 9 til dagligt i den hjemlige liga, mens de resterende er placeret i mindre europæiske klubber i blandt andet Grækenland og Rusland.

Seyed Ashkan Dejagah, der efter en korttidskontrakt med den gamle engelske storklub Nottingham Forest nu officielt er klubløs, var tidligere en meget lovende offensivspiller, der på ungdomsplan repræsenterede Tyskland. I 2009 var han med til at vinde U21-europamesterskabet for Tyskland, men i 2011 valgte han at repræsentere Iran.

Efter fem gode sæsoner hos Vfl Wolfsburg 2007-2012 er karrieren gået lidt i stå for Dejagah.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce