Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Adrian Dennis/Ritzau Scanpix
Foto: Adrian Dennis/Ritzau Scanpix

Forklædt som som betjente fik en protestbevægelse adgang til græsset under VM, hvor Frankrigs storspiller Kylian Mbappe kvitterede med en high five.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DBU: Ruslands tavle er langtfra visket ren

DBU-formand Jesper Møller er vendt hjem fra Rusland, hvor han har overværet den netop overståede VM-slutrunde.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke noget at sætte en finger på, når det kommer til det russiske VM-værtskab.

Sådan siger formanden for Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller.

Han kom mandag hjem fra Moskva, hvor han søndag på Luzhniki Stadium så Frankrig blive verdensmestre i fodbold efter en sejr på 4-2 over Kroatien i en underholdende finale.

At russerne skulle afholde VM blev før slutrunden kritiseret af mange, der både gjorde opmærksom på den tvivlsomme proces i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), der førte til, at Rusland fik værtskabet, og på landets menneskerettighedspropblemer.

Men Rusland har afholdt et flot VM, siger Jesper Møller.

»Jeg ved ikke, om vi før slutrunden var bekymrede, men vi havde i hvert fald fokus på situationen i Rusland på grund af de diskussioner, der blandt andet havde været om boykot, doping og forskellige andre ting«.

»Men da turneringen først startede, var det absolut godkendt. En positiv oplevelse både hvad angår logistik, infrastruktur, baner, hoteller, transport og ikke mindst sikkerhed«, siger DBU-formanden.

Han mener dog ikke, at man nu skal være naiv og tro, at alle problemer i Rusland og Fifa er løst på grund af en godt organiseret VM-slutrunde.

»Med det forløb, der har været i de seneste par år, hvor vi har diskuteret doping og menneskerettighedssituationen, så er der ingen grund til at være så naiv at tro, at tavlen er visket ren, bare fordi der har været en fodboldturnering«.

»Vi skal stadig være meget opmærksomme på, at tingene foregår på en ordentlig måde. Både når det kommer til Rusland, men også når det gælder afviklingen af store fodboldturneringer«.

»VM er slut, men der er fortsat et arbejde, der skal gøres - både i forhold til doping, men også i forhold til menneskerettighedssituationen i al almindelighed. Blandt andet frem mod VM i Qatar i 2022«, siger Jesper Møller.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden