Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hvis Danmark og Yussuf Poulsen ikke bliver nummer et eller to i den kommende EM-kvalifikationsgruppe, er holdet sikret endnu en mulighed for at komem til EM, da holdet vandt sin Nations League-gruppe.
Foto: Jens Dresling

Hvis Danmark og Yussuf Poulsen ikke bliver nummer et eller to i den kommende EM-kvalifikationsgruppe, er holdet sikret endnu en mulighed for at komem til EM, da holdet vandt sin Nations League-gruppe.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

EM 2020: Nations League er (næsten) slut - hvad sker der nu?

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De 148 kampe i den første Nations League er afviklet. Gruppevindere rykker op, og de sidst placerede rykker en tak ned, når den næste udgave af turneringen afvikles i efteråret 2020.

Fire hold – England, Portugal, Schweiz og Holland – er klar til slutspil i Portugal i 2019 om et trofæ og ca. 123 millioner kroner. Der er ca. 45 millioner kroner til vinderen.

For andre fire hold på topniveauet League A blev Nations League en skidt oplevelse. Tyskland førte an med deres nedtur og fik følgeskab ned i League B af Kroatiens VM-sølvvindere, Island og Polen.

Polakkerne gjorde faktisk ondt værre for tyskerne, da de spillede 1-1 ude mod Portugal i sidste kampe. Resultatet betyder nemlig, at Tyskland lige akkurat ryger ned i andet seedningslag, når der trækkes lod til EM-kvalifikationen.

Seedningslag i EM-kvalifikationen

 • Lag 1: Schweiz, Holland, Portugal, England, Belgien, Frankrig, Spanien, Italien, Kroatien, Polen.
 • Lag 2: Danmark, Tyskland, Island, Bosnien, Ukraine, Sverige, Rusland, Wales, Tjekkiet, Østrig.
 • Lag 3: Norge, Finland, Serbien, Skotland, Slovakiet, Tyrkiet, Irland, Nordirland, Bulgarien, Israel.
 • Lag 4: Ungarn, Rumænien, Grækenland, Albanien, Montenegro, Cypern, Estland, Slovenien, Litauen, Georgien.
 • Lag 5: Makedonien, Kosovo, Hviderusland, Luxembourg, Armenien, Aserbajdsjan, Kasakhstan, Moldova, Gibraltar, Færøerne.
 • Lag 6: Letland, Liechtenstein, Malta, San Marino, Andorra.

Der trækkes lod til de 10 grupper 2. december i Dublin. De to gruppevindere kvalificerer sig direkte til EM 2020, hvor der skal spilles i 12 forskellige lande og byer, herunder fire matcher i København.

Når der trækkes lod, skal der tages højde for følgende forbehold:

 • De fire Nations League-finalister skal i grupper med kun fem hold.
 • Der kan højest komme to hold fra de 12 nationer, der skal huse kampe i 2020 i samme kvalifikationsgruppe. Danmark kan eksempelvis derfor ikke ryge i samme gruppe som England fra seedningslag 1 og Skotland fra lag 3, da både England og Skotland er at finde i værtsgruppen.
 • Sport er også politik og derfor kan følgende lande ikke trækkes til samme gruppe: Armenien/Aserbajdsjan, Gibraltar/Spanien, Kosovo/Bosnien, Kosovo/Serbien, Ukraine/Rusland.
 • Vejr og særligt sne og kulde kan også spille ind. Derfor kommer højest to af følgende nationer i samme gruppe: Estland, Finland, Færøerne, Hviderusland, Island, Letland, Litauen, Norge, Rusland og Ukraine.
 • Endelig skal der tages højde for de store afstande i Europa – fra Aserbajdsjan og Kasakhstan i øst til Island i nord. Hold kommer kun ud på en længere rejse. Island kan eksempelvis ikke komme i gruppe med både Cypern og Israel.


Når EM-kvalifikationen er færdigspillet er 20 af 24 hold klar til slutrunden. De sidste fire findes ved playoff-turneringer i foråret 2020 og tager udgangspunkt i den netop afsluttede Nations League.

Danmark vandt sin Nations League-gruppe i League B. Kvalificerer Danmark sig ikke til EM som enten gruppevinder eller gruppe 2’er, er der en ekstra mulighed i playoff-turneringen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hvem der deltager i de fire playoff-turneringer, er umuligt at forudse. Sikkert er det dog, at hvis en gruppevinder fra League B – eksempelvis Danmark – ikke spiller sig til 2020 via EM-kvalifikationen, så er holdet sikker på at møde andre League B-hold i playoff-turneringen.

Der er fire spor i playoff-turneringen, der giver mulighed for, at mindst et land langt, langt nede på ranglisten kommer med til EM: En af de fire gruppevindere i League D – Georgien, Hviderusland, Kosovo eller Makedonien.

Hvis Danmark derimod kvalificerer sig direkte til EM, udfyldes Danmarks plads i playoff-turneringen af et ikke EM-kvalificeret League B-hold (eller League C, hvis alle League B-hold skulle kvalificere sig).

Nøgledatoer

 • 2-.3. december 2018: Lodtrækning til EM-kvalifikationen og Nations Leagues A-slutspil.
 • 21. marts-19. november 2019: EM-kvalifikationskampe
 • 1. december 2019: Lodtrækning til de 6 grupper ved EM-slutrunden 2020. Lodtrækningen kan blive udsat til 1. april 2020, såfremt seedningslagene kan blive ændret af Nations League-playoffkampene.
 • 26.-31. marts 2020: Playoffkampe i Nations League og de sidste 4 EM-billetter.
 • 12. juni 2020: EM-åbningskamp på Olimpico i Rom.
 • 13. juni 2020: Den første af fire EM-kampe i Parken i København
 • 12. juli 2020: EM-finale på Wembley i London.


Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden