Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

AaB's Lucas Andersen har scoret direkte på frispark til 2-0 i Superligakampen mellem Aab og SønderjyskE på Aalborg Portland Park.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

AaB sender Sønderjyske hjem med et 3-0-nederlag

Nordjyderne var gode til at udnytte dødbolde og scorede alle tre mål efter standardsituationer.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fredag aften vandt AaB med 3-0 over Sønderjyske på Aalborg Portland Park.

Dermed bryder nordjyderne med klubbens dårlige hjemmebanestatistik, da AaB ikke havde vundet i Aalborg siden august forud for opgøret mod sønderjyderne.

Opskriften blev dødbolde, da hverken hjemme- eller udeholdet havde held med at spille sig til mål i åbent spil. Det blev altså på straffespark, frispark og hjørnespark, at AaB brød forbandelsen.

Kampen bar også præg af, at Sønderjyskes spillere hurtigt skrabede flere advarsler til sig og måtte spille mere varsomt i anden halvleg.

Opgørets start var ellers lige mellem de to hold, der begge spillede sig frem til rimelige chancer. Gæsterne kom til den største i åbent spil.

Christian Jakobsen var nemlig tæt på at bringe Sønderjyske foran, da han i det 17. minut hamrede en bold på indersiden af stolpen. Men målet udeblev.

Til gengæld fik midtbanespilleren en rolle, da AaB bragte sig foran.

Efter 25 minutter hev han Oliver Abildgaard ned i feltet, hvilket dommer Sandi Putros dømte straffespark på til stor frustration for Sønderjyske-lejren. Her sparkede hollandske Tom van Weert hjemmeholdet foran.

Herefter fik sønderjyderne en række advarsler i en overtændt periode.

Kort før pausen udbyggede Lucas Andersen så AaB’s føring på endnu en dødbold. Efter en forseelse af Marcel Rømer på kreatøren sparkede Andersen selv frisparket ind bag Sebastian Mielitz i mål.

Med et kvarter igen blev det så et hjørnespark, som AaB lukkede kampen med. Kasper Kusk fandt midterforsvareren Kasper Pedersen, der headede hjemmeholdet foran med 3-0.

AaB’s seneste sejr på Aalborg Portland Park før fredagens kamp var 12. august mod FC Nordsjælland.

Ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden