Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Sverige får en god start på EM-jagt

Med en sejr på 2-1 hjemme over Rumænien fik Sverige god start på EM-kvalifikationen. Færøerne skuffede.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Robin Quaison og Viktor Claesson scorede Sveriges mål, da holdet lørdag aften skød hul på EM-kvalifikationen med en sejr.

Hjemme på Friends Arena i Stockholm vandt Sverige 2-1 over Rumænien og sikrede sig dermed en noget nær perfekt start på EM-jagten.

Sverige, der i efteråret vandt sin pulje i Nations League over Rusland og Tyrkiet, gik lørdag til pause foran 2-0.

Mainz-angriberen Robin Quaison lagde for. 33 minutter inde i kampen prikkede han bolden forbi keeperen ved forreste stolpe.

Og syv minutter senere hamrede Viktor Claesson resolut bolden i kassen, da han fik den på kanten af feltet og fordoblede svenskernes føring.

Rumænien pressede fra anden halvlegs start, og i det 58. minut lykkedes det gæsterne at finde netmaskerne. Claudiu Keserü afsluttede et flot angreb ved at pande bolden i mål.

Havde den tidligere FC København-målmand Robin Olsen ikke stået i vejen for en stor rumænsk chance til sidst, kunne gæsterne have fået det ene point med hjem.

Men Olsen var på plads, og Sverige kom planmæssigt fra start i puljen.

Foruden Sverige og Rumænien er Spanien, Norge, Færøerne og Malta placeret i gruppe F.

De to sidstnævnte mødtes samtidig på Malta, hvor middelhavsnationen bragte sig foran 1-0 mod Lars Olsens færøske mandskab på mål af Kyrian Nwoko.

Malta blev reduceret til ti mand, men Færøernes Brandur Hendriksson brændte et straffespark midtvejs i anden halvleg.

Den færøske skuffelse blev en realitet, da Maltas Steve Borg scorede til 2-0 fra straffesparkspletten. Færøerne reducerede til 1-2 til slut, men det gav ingen point.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden