0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Stringer ./Ritzau Scanpix
Foto: Stringer ./Ritzau Scanpix

Saudi Arabien vil ligesom andre olierige stater brande sig gennem fodbold i en geopolitisk kamp og har allerede gjort det - som her, da landet husede en venskabskamp mellem Neymars Brasilien og Argentina. Fifa-præsidenten Gianni Infantino har også flirtet med muligheden for saudiske investeringer.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Infantino ville genskabe tilliden til Fifa, sagde han, da han blev præsident - men en række kritiske sager siger noget andet

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Kampen om klubfodbold

Et større VM. Infantino vil have mere ud af klubfodbolden, der er et stadig større guldæg. Derfor udvider Fifa det årlige klub-VM til 24 hold fra 2021 – en konkurrent til Uefa og Champions League. I den proces har Infantino bl.a. flirtet med investorer fra Saudi-Arabien, som kan bruge fodbolden i en geopolitisk kamp med Qatar. Det rejser spørgsmålet: Vil han fodboldens bedste, eller vil han bare have penge til Fifa?

De hemmelige møder

Arnd Wiegmann/Ritzau Scanpix
Foto: Arnd Wiegmann/Ritzau Scanpix

Den schweiziske statsanklager, Michael Lauber, står foran en rigsretssag for at have holdt hemmelige møder med præsidenten for Fifa, som han samtidig skulle styre efterforskningen mod.

En ven i nøden. Medier har afsløret, at Infantino holdt hemmelige møder med den schweiziske statsanklager, Michael Lauber, der stod i spidsen for efterforskningen af korruption i Fifa. De forsøgte begge at skjule det. Nu står Lauber foran en rigsretssag for at have ageret »illoyalt«. Blandt andet en mail fra Football Leaks indikerer, at Infantino kan have brugt møderne til at holde sig fri af efterforskningen.

Misbruget af midler

Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Formuer til at udvikle fodbold i Afrika er havnet i de forkerte

En pilgrimsrejse. I december 2018 drog 18 mænd på pilgrimsfærd til Mekka – 16 af dem var fodboldpræsidenter inviteret af Ahmad Ahmad, lederen af Afrikas hovedforbund (Caf). Trods nul sportslige formål betalte Caf ifølge en revisionsrapport 680.000 kr. for turen. Fifa har sendt formuer for at udvikle fodbolden i Afrika, men i 2017-19 ser mere end 100 mio. kr. fra Caf ud til at være endt i forkerte lommer. Ahmad kom til magten i Caf med støtte fra Infantino.

Fyringen af oprydderne

European University Institute
Foto: European University Institute

Miguel Maduro er en af flere folk, der var hyret til Fifa's uafhængige - men røg ud, fordi de tog deres job lidt for alvorligt og rent faktisk gik imod nogle af fodboldorganisationens

Et pludseligt farvel. Som formand for en uafhængig Fifa-komité skulle Miguel Maduro afgøre, om kandidater til bestyrelsen var egnede. Men da han så gjorde sit job og dumpede Vitaly Mutko, Ruslands vicepremierminister, for ikke at være politisk neutral, brød helvede løs. Det passede ikke Infantino, og ved først kommende lejlighed røg Maduro ud.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden