Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
storkamp. Diego Simeone (tv.) har aldrig slået Barcelona med Luis Enrique (th.) som træner.
Foto: Emilio Morenatti/ AP (arkiv)

storkamp. Diego Simeone (tv.) har aldrig slået Barcelona med Luis Enrique (th.) som træner.

Champions League
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Outsider er stenen i storklubbernes sko

Atlético har aldrig vundet over Barcelona i Luis Enriques tid som træner for catalanerne.

Champions League
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv om FC Barcelonas højtprofilerede spillere i aften løber ind på Estadio Vicente Calderón med en føring på 2-1 i ryggen, kommer returmødet i Champions League-kvartfinalen mod hjemmeholdet Atlético de Madrid på et særdeles kritisk tidspunkt i sæsonen for det catalanske storhold.

For efter at have sprudlet, spillet og scoret sig til en solid føring i den spanske Primera Division og besejret Arsenal sammenlagt 5-1 i ottendedelsfinalen i Champions League, er Barcelona på det seneste om ikke gået i stå så i hvert fald røget ned i slæbegear.

Den betryggende føring i ligaen er reduceret til 3 point, og de seneste tre kampe har blot udmøntet sig i et enkelt point, hvilket er ensbetydende med den længste stime uden sejr i Luis Enriques tid som cheftræner.

Vi vil være med blandt de sidste fire og irritere folk i Champions League, ligesom vi gør i La Liga

Lige så kritisk for de forsvarende Champions League-mestre er det, at holdets evige målmaskine, Lionel Messi, nu ikke har scoret i 362 minutter i alle turneringer – svarende til mere end fire hele kampe. Det er 5 år siden, argentineren senest oplevede sådan en negativ stime, og den er med til at forstærke de åbenbare krisetegn i den sejrsvante klub.

Og netop på dette tidspunkt, hvor sejrene udebliver, skal Barcelona så en tur til Madrid og møde de evige outsidere fra Atlético. Holdet, der med præsident Enrique Ceseros ord elsker at være en sten i skoen på Spaniens og Europas store hold, at irritere dem og besejre dem.

Atléticos træner, den sortklædte argentiner Diego Simeone, deler fuldstændig sin præsidents holdninger, og måske derfor, men selvfølgelig også på grund af sine resultater, har han formået at sidde sikkert i sadlen fire et halvt år i en klub, der har haft 37 trænere siden 1990.

Atlético er en pestilens

»Vi vil være med blandt de sidste fire og irritere folk i Champions League, ligesom vi gør i La Liga. Vi er en pestilens, som gatecrasher de to stores (Real Madrid og FC Barcelona, red.) fest«, siger Diego Simeone ifølge den engelske avis Daily Mail.

For to år siden var Atlético også den irriterende sten i Barcelonas sko, da hovedstadsklubben sendte catalanerne ud af Champions League i kvartfinalen, og spørgsmålet er selvfølgelig, om Diego Simeones outsidere kan gentage kunststykket fra dengang.

Det kræver en sejr på 1-0, og formen er god, hvilket seks sejre i de seneste syv ligakampe vidner om.

Bortset fra svipseren mod bundholdet Sporting Gijon har Atlético vundet de seks kampe med en samlet målscore på 18-3, og selv om veteranen Fernando Torres er ude efter sit røde kort i den første kamp, bør det ikke forringe Atléticos muligheder.

32-årige Torres scorede ganske vist Madrid-holdets mål i Barcelona, men det er også hans eneste pletskud i denne sæsons Champions League.

Så på den front skal Atléticos fans nok snarere sætte deres lid til franskmanden Antoine Griezmann, der med 27 scoringer totalt i denne sæson i alle turneringer er holdets ubestridte topscorer. De fire af målene er faldet i Champions League.

Statistikken er med Barcelona

Det normalt defensivt indstillede Atlético-hold skal vinde kampen for at avancere til semifinalen, og Barcelona kan i hvert fald læne sig lidt op ad statistikken i deres håb om en plads blandt de sidste fire. Kun i to tilfælde ud af de seneste 40 kampe er Barcelona blevet slået ud efter at have vundet den første kamp, og endnu bedre er træner Luis Enriques statistik mod Atlético.

For Madrid-holdet har tabt alle syv kampe til Barcelona, i den tid Luis Enrique har været træner for catalanerne.

Barcelona-spillerne har tillid til, at de nok skal stå igennem det stormvejr, Atlético formentlig vil forsøge at udsætte dem for. Med en plads i semifinalen vil den catalanske storklub stadig kunne drømme om en tredobbelt triumf i denne sæson i form af det spanske mesterskab, pokal og Champions League. Men ud over sportslige skrammer i holdets seneste kampe kan flere sager uden for grønsværen også have sat sine spor i truppen.

Læs også

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Eksempelvis har Lionel Messi været massivt omtalt i den seneste uge, fordi han er omtalt i de såkaldte Panama-papirer, mens der er fokuseret på Neymar, hvis kontrakt er sluppet ud til offentligheden.

Måske er en kamp mod netop Atlético Madrid det, der skal til for at vække Messi.

I sine hidtidige 29 kampe mod madrilenerne har den argentinske playmaker i alt scoret 25 mål – heraf tre hattrick. Et mål mod Atlético vil være det 500. i Messis karriere.

  • CL i går:
  • CL i går:

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden