Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

POULSEN: »Alle må selvfølgelig tage afstand fra racisme på den stærkest tænkelige måde«
Foto: JENS DRESLING

POULSEN: »Alle må selvfølgelig tage afstand fra racisme på den stærkest tænkelige måde«

EM 2012

Dansk back vil forsøge at ignorere racistiske tilråb

Simon B. Poulsen bekymrer sig i modsætning til andre i fodboldmiljøet ikke om mulig racisme ved det kommende EM.

EM 2012

Den danske EM-spiller Simon Busk Poulsen er inden den snarlige afrejse til slutrunden helt rolig og hverken bekymret eller bruger tanker og tid på at spekulere over rygterne om, at racistiske grupperinger af fodbold-’fans’ i Ukraine og Polen vil være truende og måske voldelige over for tilrejsende tilhængere og verbalt forsøge at ’angribe’ mørklødede spillere.

Simon Busk Poulsen er mulat, hans mor er dansker, faderen er amerikaner.

Han fortæller, at han aldrig har følt sig generet på nogen måde som spiller hverken i Danmark eller i Holland, hvor han de seneste sæsoner har spillet for klubben AZ 67.

Han er i øvrigt som afslutning på en rigtig god sæson for ham i Æresdivisionen blevet udpeget som venstreforsvarer på årets hold i Holland.

Poulsen er helt tryg
Netop i den ukrainske by Kharkiv, hvor Danmark spiller sin første gruppekamp mod Holland 9. juni og otte dage efter møder Tyskland, har der tidligere være uro og fanoptøjer med racistiske undertoner. Det er nyligt blevet dokumenteret i et BBC-dokumentarprogram med billeder fra Kharkivs Metalist Stadion.

»Jeg har før spillet på Metalist Stadion i en Europa League-gruppekamp, og dengang var der ingen uheldige episoder«, forklarer Simon Busk Poulsen.

»Vi spillede 1-1 mod et Kharkiv-hold, der havde mange mørke spillere med«.

»Alle må selvfølgelig tage afstand fra racisme på den stærkest tænkelige måde. Men hverken i min dagligdag uden for fodboldbanen eller som spiller på banen har jeg som nævnt været utryg eller følt mig ramt på nogen måde«.

»Jeg vil ignorere det«
»Så jeg forbereder mig ikke specielt på, hvad der kunne ske i Ukraine. Jeg vil forsøge at ignorere det, hvis nogen råber eller skriger efter mig eller nogle af mine holdkammerater. Det handler om fodbold, og det koncentrerer jeg mig 100 procent om. Racismeproblematikken er heller ikke noget, vi beskæftiger os med i EM-lejren på forhånd«.

Den tidligere engelske landsholdsspiller Sol Campbell har udtalt, at beretningerne om racisme i EM-landene og bekymringer for, hvad der kan ske under slutrunden, efter hans mening viser, at det europæiske fodboldforbund, Uefa, har begået en fejl ved at lade Polen og Ukraine være arrangør.

Uefa er dog sikker på, at Ukraine kan garantere for sikkerheden for de mange udenlandske fodboldfans, der forventes at skulle overvære slutrundekampene.

Det bliver fredeligt
Den udmelding er Viktor Chumak, chef for Instituttet for offentlig politik i Ukraine, enig i, skriver Ritzau: »Sikkerhedsstyrkerne er godt forberedt på at sikre, at mesterskaberne foregår fredeligt«, siger han.

Private firmaer står for sikkerheden på Ukraines fire EM-stadioner. 22.000 politibetjente står klar på sidelinjen, mens 4.000 frivillige er blevet trænet af Uefa.

Den sorte italienske angriber Mario Balotelli har sagt, at han vil forlade banen, hvis han hører racistiske tilråb. Og han vil ’dræbe’ enhver, der vover at smide en banan efter ham på gaden, har han sagt i flere interview.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce