WING. Dansk fodbold har svært ved at skabe den næste Jesper Grønkjær, der udfordrer sin modstander ude på kanten. Er det er problem eller en naturlig del af udviklingen i fodbold?
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

WING. Dansk fodbold har svært ved at skabe den næste Jesper Grønkjær, der udfordrer sin modstander ude på kanten. Er det er problem eller en naturlig del af udviklingen i fodbold?

Fodboldmagasin

Politikens Fodboldmagasin uge 13: Hvorfor har landsholdet ingen Grønkjær?

Panelet ser på landskampe og på, hvordan man bliver træner uden selv at have været professionel spiller.

Fodboldmagasin

Politikens Fodboldmagasin diskuterer følgende emner i denne uge:

Danmark-USA: Hvad var det for en kamp, og hvad lærte Morten Olsen af 3-2-sejren over USA? Hvilke spillere funklede, og hvem faldt igennem? Hvorfor er Christian Eriksen ikke mere involveret i spillet på landsholdet, og på hvilken position har Danmark det sværest?

EM-kvalifikationskampe: Hvorfor ligger Holland nummer tre i sin pulje efter Tjekkiet og Island? Hvorfor er Norge pludselig interessant at snakke om? Tager de store nationer kampene mere roligt, fordi det er for let at kvalificere sig?

Hvad blev der af de danske wings? I mange år var det Jesper Grønkjær, Dennis Rommedahl og Martin Jørgensen, der huserede på landsholdets kanter. Men nu er der nærmest et decideret problem på højrekanten, og på venstrefløjen spiller Christian Eriksen, der mere er en spilfordeler og mellemrumsspiller. Hvorfor producerer Danmark ikke klassiske wings længere? Skyldes det den generelle udvikling i fodbold, eller er vi for dårlige til at dyrke de hurtige, gennembrudsstærke spillere i ungdomsfodbolden?

Ugens Gazza: Ugens kuriøse, vanvittige, geniale eller tragiske begivenhed valgt af lytterne: Denne uge med Steven Gerrard, Niclas Bendtner, Martin Skrtel og Brøndbys fans.

Professionelle trænere uden baggrund som spiller: Flere og flere trænere kommer til tops uden en baggrund som professionel fodboldspiller. I Danmark har vi på topniveau Kasper Hjulmand, Glen Riddersholm, Thomas Frank, Niels Frederiksen og Jonas Dahl. Hvordan kan det være? Hvad er styrkerne og svaghederne for den type trænere? Er kravene til trænerne så store i dagens fodbold, at en stor spillerkarriere simpelthen ikke længere rækker til trænervejen? Hvordan bliver man egentlig professionel træner uden spillerbaggrund?

Panelet i denne uge er:

Mads Davidsen, 1. team coach og analytiker i Shanghai SIPG F.C i Kina.

Ole Bjur, sportschef i Fremad Amager og tidligere spiller og sportschef i Brøndby

Niels Idskov, fodboldjournalist på Tipsbladet gennem 26 år og i dag freelancer for bla. det tyske fodboldmagasin Kicker.

Politikens Fodboldmagasin udkommer hver torsdag og kan hentes i iTunes.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden