Tilbage. Efter en imponerende karriere i den hvide trøje vender Zinedine Zidane tilbage til Santiago Bernabeu i en ny rolle.
Foto: Abraham Caro Marin/AP

Tilbage. Efter en imponerende karriere i den hvide trøje vender Zinedine Zidane tilbage til Santiago Bernabeu i en ny rolle.

La primera

Zidane tror på pokaler i år

Franskmanden med legendestatus sigter højt fra start.

La primera

»Vi er den bedste klub i verden med de bedste fans i verden. Jeg vil gøre mit bedste for, at vi har vundet noget, når sæsonen er slut«.

Sådan lyder ordene fra Zinedine Zidane her til aften, hvor han er blevet præsenteret som Real Madrids nye træner.

»Jeg tror på, at det kommer til at ske«, siger franskmanden ifølge nyhedsbureauet dpa.

Holdet er blevet smidt ud af den spanske pokalturnering og har derfor kun La Liga og Champions League at sigte efter.
Franskmanden må derfor siges at have sat barren højt.

Uprøvet klubikon

Verdensmester 1998. Europamester 2000. Champions League vinder 2002. Spansk mester 2003. VM's bedste spiller 2006. Og så videre.

Den 43-årige franskmands spillerkarriere er svær at overgå.

Hans kvalifikationer som cheftræner er dog en helt anden sag. Klublegenden, der overtager et af verdens største hold, kommer fra en post som træner for klubbens reservemandskab. Før det var han assistenttræner i klubben under Carlo Ancelotti.

Iagttagere har i de seneste måneder dog peget på, at netop rollen som træner for reserveholdet var en del af oplæringen af franskmanden, som var udset til en dag at overtage tøjlerne i kongeklubben.

Spekulationerne om franskmanden blev ikke mindre i sidste måned, da Real Madrids præsident, Florentino Perez, var ude med kærlige gloser efter en dårlig periode for Rafael Benitez' mandskab.

»Jeg elsker Zidane, både som træner og som spiller. Han er i gang med at gøre sig klar til at blive en toptræner. Jeg ønsker ham det aller bedste - han kan gå hen og blive en fantastisk træner«, lød det ifølge den spanske avis Marca.

En legende træder til

Rafael Benitez opnåede i løbet af sin tid hos Real Madrid en sejrsprocent på 68, hvilket ifølge britiske Skysports er det syvende højeste for en Real Madrid-træner nogensinde.

Alligevel havde den 55-årige spanier svært ved at sætte sig i respekt i klubben, beretter flere internationale medier.

Zidane blev hentet til Real Madrid i 2001 som verdens dyreste spiller og spillede i hovedstadsklubben frem til 2006, hvor han indstillede sin aktive karriere. Undervejs blev det til et par store titler med klubben, personlig hæder i form af en kåring som verdens bedste fodboldspiller og stor popularitet hos den hvidklædte del af den spanske hovedstad . [kommende]

»Tak for magien« stod der på et banner bag det ene mål, da franskmanden i maj 2006 spillede sin sidste kamp på Santiago Bernabeu.

På lørdag vender Zidane tilbage til Bernabeu. Denne gang som cheftræner.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce