lokalopgør. Ærkerivalerne Tottenham og Arsenal spiller lørdag middag et i forvejen betændt lokalopgør, der denne gang også kan være afgørende i mesterskabskampen.
Foto: Tim Ireland (arkiv)/AP

lokalopgør. Ærkerivalerne Tottenham og Arsenal spiller lørdag middag et i forvejen betændt lokalopgør, der denne gang også kan være afgørende i mesterskabskampen.

Premier League

Hadets opgør handler denne gang om mesterskabet

Tottenham er kommet fri af Arsenals skygge før det betændte lokalopgør mellem rivalerne.

Premier League

Sjældent har det traditionsbundne opgør mellem ærkerivalerne Tottenham og Arsenal været mere betydningsfuldt, end det er, når spillerne lørdag middag træder ind på Tottenhams hjemmebane White Hart Lane.

For med blot 10 kampe tilbage i sæsonen ligger de to London-klubber med helt fremme i kampen om mesterskabet, som de eneste sandsynlige konkurrenter til sensationsholdet fra Leicester.

Læs også

Begge hold er pisket til sejr for at holde trit med Leicester. Tottenham er tre point efter de usandsynlige dukse, mens Arsenal er seks point efter, så en Spurs-sejr vil sandsynligvis sende rivalerne ud af mesterskabskampen. Og - måske endnu vigtigere i den nordlige del af London - så vil et nederlag til Arsenal kunne betyde, at Tottenham for første gang i 21 år ender øverst i tabellen af de to.

'St. Totteringham's Day' lader vente på sig

Tottenham mod Arsenal er et så hadsk lokalopgør, at det vigtigste er, når det går modstanderen dårligt. Så er det knapt så vigtigt med egen succes. Og i år lurer et skifte i styrkeforholdet mellem de to stridende naboer.

De havde varme i gulvet i omklædningsrummet, mens vi havde problemer med fjernvarmen. Det var altid vores pokalfinale, når vi spillede mod dem. Nu ser det ud til, at styrkeforholdet er vendt

Det er nemlig i høj grad en bet for Arsenal, hvis det ender med, at Tottenham ender forrest i tabellen af de to hold. For det er ikke sket siden sæsonen 1994/95, hvor Spurs endte som nummer 7 og Arsenal var helt nede på 12. pladsen. Tottenham har i alle årene siden typisk ligget på 5. pladsen eller derunder, mens Arsenal har været blandt de 4 bedste.

Alene det at slutte over Arsenal vil derfor være en kæmpe triumf for Tottenham. Og det sker sandsynligvis, hvis Spurs går fra banen lørdag med en sejr mod ærkerivalerne. Faktisk fejrer Arsenal-fans stadig 'St. Totteringham's Day', som er den dag, hvor Spurs matematisk set ikke længere kan nå at ende højere i ligaen end Arsenal. Det siger bedre end noget andet, hvor vigtigt lokalopgøret er.

Læs også

»Da jeg spillede i Tottenham, havde vi et mindreværdskompleks over for Arsenal. Vi vidste, deres spillere var bedre, og der blev passet bedre på dem. De havde varme i gulvet i omklædningsrummet, mens vi havde problemer med fjernvarmen. Det var altid vores pokalfinale, når vi spillede mod dem. Nu ser det ud til, at styrkeforholdet er vendt«, siger Jamie Redknapp, som spillede i klubben mellem 2002 og 2005, til BBC.

Tottenham har fremtiden på plads

Tottenham har Premier Leagues yngste hold og har stadig ikke brugt alle transferpengene fra det indbringende salg af Gareth Bale til Real Madrid. Så der er masser af midler til en styrkelse af truppen før næste sæson, hvor forventningerne til gengæld vil være større.

Foto: Tim Ireland/AP

De færreste havde nemlig regnet med, at det unge Spurs-mandskab ville spille med om mesterskabet på dette tidspunkt af sæsonen. Mens Arsenal efter at have haft hånden på mesterskabstrofæet for ganske få uger siden har skuffet tilhængerne slemt de seneste runder, så kan Tottenhams nederlag mod West Ham i sidste runde - efter en stime på seks sejre - ikke ødelægge glæden for Spurs-fans.

Læs også

For efter mange års kvaler uden en titel siden 1961 - og med store problemer med at nærme sig ligaens top-4 - i Tottenham, er klubben i denne sæson trådt ud af Arsenals skygge med et ungt, sultent og 'billigt' mandskab, som der er store fremtidsmuligheder i. Derfor vil en placering som nummer fire efter sæsonen heller ikke være nogen katastrofe.

Foto: Tim Ireland/AP

Det vil det til gengæld være for Arsenal, hvor manager Arsene Wenger har spenderet mere, end han plejer i spillerindkøb. Og Arsenal lignede da også midt i januar det oplagte bud på en ny mester. Men i de seneste otte kampe er det kun blevet til to sejre for klubben, der ikke har vundet et mesterskabstrofæ siden 2004.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Skuffelsen over nedturen i februar har fået Arsenal-fans til at vende sig kraftigt mod Arsene Wenger og et hold, der virker slidt og uden den gennemslagskraft, som kendetegnede mandskabet tidligere på sæsonen. Som ekstra salt i såret føler Arsenal-fans, at Tottenham har bevæget sig et skridt op over de senere år, mens deres klub står stille.

[kommende]

Udsigt til flyvende tacklinger

Tottenham er svag forhåndsfavorit i opgøret efter holdets fine stime før West Ham-nederlaget tidligere på ugen. For begge hold tæller kun en sejr i den vigtigste kamp i sæsonen. Og i begge omklædningsrum vil spillerne nok få ekstra blod på tanden ved udsigten til at kunne stikke en kæp i hjulet på rivalernes mesterskabsdrømme.

Læs også

Derfor skal vi forvente et klassisk derby med fyrige smædesange fra lægterne, flyvende tacklinger og højt tempo på banen samt udsigten til et kampafgørende rødt kort.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce