Stilskifte? Det er kun tøjet, der har ændret sig, fortæller en FCK-spiller om Carsten V. Jensen.
Foto: MAGNUS HOLM

Stilskifte? Det er kun tøjet, der har ændret sig, fortæller en FCK-spiller om Carsten V. Jensen.

Superligaen

Den rolige og bestemte FCK-chef har sat skik på rollerne

Under Roland Nilsson kendte FCK-spillerne ikke deres roller godt nok, afslører Lars Jacobsen.

Superligaen

Carsten V. Jensen har allerede sat sit tydelige præg på FC Københavns fodboldmandskab. Efter at klubben fyrede svenske Roland Nilsson har den nu kombinerede sportsdirektør-cheftræner haft ansvaret for den daglige træning i godt tre uger, og dem har danskeren blandt andet brugt på at udpensle for spillerne, hvordan de skal agere på banen.

»Vi har fået præciseret, hvad han gerne vil se, når vi forsvarer, og når vi angriber. Han har tydeliggjort rollefordelingen på banen, så alle folk ved præcis, hvad de skal gøre i de forskellige situationer, der opstår i kampene«, siger den rutinerede back Lars Jacobsen.

»Det har vi nok manglet i løbet af efteråret. Der har for mange spillere ikke været helt klar over, hvad deres opgave 100 procent var«, siger landsholdsspilleren.

Dermed løfter han måske også lidt af sløret for, hvorfor Roland Nilsson blev fyret. Da FCK sluttede samarbejdet med svenskeren, lød det i abstrakte ord, at der var problemer på træningsbanen, at FCK vil have markante ledere, at der var uenighed om linjen i klubben. Men mere konkret fortæller Lars Jacobsen altså, at spillerne ikke kendte deres roller på banen under Roland Nilsson. I hvert fald ikke godt nok.

Også Thomas Kristensen mener, at hver enkelt spillers opgaver står klarere nu end tidligere.

»Han har udspecificeret vores roller. Det var også en stor kvalitet, da vi havde Ståle (Solbakken, Roland Nilssons forgænger på trænerposten, red.), at alle vidste, hvad de selv og manden ved siden af skulle i forskellige spilsituationer. Det arbejder C.V. meget med at få ind i spillerne og ud på banen«, siger Thomas Kristensen.

En rolig, men bestemt træner
Men lighedspunkterne med Ståle Solbakken ophører, når det kommer til at agere på banen. Mens nordmanden var livlig, hidsig, bombastisk, er Carsten V. Jensen anderledes rolig. Det viste sig også tydeligt under onsdagens formiddagstræning på FCK’s træningslejr i Spanien.

Først efter tre kvarter blandede han sig. De første 45 minutter under den lune spanske vintersol i sydøstkystbyen La Manga havde Carsten V. Jensen ellers bare iagttaget sine spillere med armene over kors. Fulgt deres løb, studeret deres teknik, betragtet deres skud. Indimellem havde han lige konfereret kort med sine assistenter, og så havde de råbt instrukser som »hurtigere«, »kom nu« og »mere kvalitet« videre til de shortsklædte boldatleter.

Men efter tre kvarter trådte chefen selv til. Stoppede angrebsøvelsen, hvor tre spillere kombinerede bolden frem ad banen i små mønstre mellem gule menneskekegler, før de til sidst afsluttede.

»Det skal være meget skarpere«, råbte cheftræneren, som alle bare kalder C.V.

»Altså, det er alt for let bare at spille bolden tre meter foran manden ved siden af, han ville jo miste bolden med det samme. Spil nu mere ind i fødderne, hårdt lige i fødderne«, dirigerede han.

Ordene faldt venligt og roligt, men højt og bestemt. Straks fulgte FCK-spillerne instrukserne og trillede bolden direkte, hårdt hen i fødderne på hinanden.

»Sådan«, »smukt«, »fortsæt sådan«, lød det resten af øvelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Og så foldede C.V. ellers atter armene foran sig, hvilede dem på maven og iagttog resten af formiddagstræningen i ro.

Den fyrede Roland Nilsson fik i medierne stor kritik for at være for stille, næsten anonym, i kampene. Men selv om C.V.s ydre stil på træningsbanen måske minder mere om svenskerens end om succesrige Ståle Solbakkens, taber den nye danske chef hverken respekt eller lydhørhed hos spillerne ved at være rolig.

»Han kan godt lide at snakke med os spillere, og det skal ikke nødvendigvis ske ved at råbe og skrige os i hovedet. C.V. er stille og rolig, han gør det på sin facon, og den skal han jo ikke ændre for at tilstræbe at blive ligesom en anden træner, der har haft succes her«, siger Lars Jacobsen.

Nyder naturlig respekt i truppen
I mange år har Carsten V. Jensen haft sin naturlige respekt blandt spillerne, fordi han var sportsdirektør – manden, de skulle forhandle løn med. Den respekt hænger ved. For det eneste anderledes ved CV nu i forhold til tidligere er, at han har rejst sig fra skrivebordet, vandret ud af kontoret og ned på træningsbanen. At han har skiftet blazer, sweater, jeans og spidse sko ud med lange sorte joggingbukser, blå trøje med løvelogo på brystet og beknoppede støvler.

»Det er vel kun hans tøj, der har ændret sig. Han har bare en helt naturlig respekt, fordi han kender FCK ud og ind. Han har været her i 20 år som sportschef, spiller og træner, så vi kan vel ikke få nogen, der er mere kompetent eller ved mere om klubben, end han gør«, siger Thomas Kristensen.

FCK spiller torsdag eftermiddag træningskamp mod FC Anzhi Makhachkala(eksternt link)

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce