dobbelt. Christian Holst (tv) fik to gange listet sig i position til afgørende scoringer i kampen mod AGF.
Foto: TYCHO GREGERS

dobbelt. Christian Holst (tv) fik to gange listet sig i position til afgørende scoringer i kampen mod AGF.

Superligaen

Rutinen afgørende, da Silkeborg strøg forbi AGF

Christian Holst sørgede for en scoring i hver halvleg, da Silkeborg over AGF.

Superligaen

Silkeborg meldte sig for alvor ind i kampen om de europæiske pladser, da Troels Bechs tropper skærtorsdag hjemme vandt 2-1 i det østjyske lokalopgør mod AGF.

Begge Silkeborgs mål blev scoret af Christian Holst, der med scoringerne sørgede for, at Silkeborg passerede AGF i tabellen og nu indtager Superligaens femteplads.

Veteranen Peter Graulund kom sent ind i opgøret og reducerede for AGF.

Indstillet på løb og energi 30-årige Christian Holst scorede ikke bare målene, men var sammen med en anden ligeledes hårdtarbejdende veteran, Henrik 'Tømrer' Pedersen blandt Silkeborgs bedste.

KampfaktaAlt om kampens forløb i tal og tekst

I det hele taget virkede det som om, at silkeborgenserne var mere indstillede på at investere de nødvendige løb og muskler i nærkampene end aarhusianerne.

To næsten identiske situationer i hver sin ende udgjorde de dramatiske højdepunkter i en ellers tam og chancefattig første halvleg.

Læs også

Efter 39 minutter sendte Søren Berg bolden i nettet, efter at han fik foden på en kikset Søren Larsen-afslutning, der var på vej forbi mål. Men Søren Berg blev dømt, hvad der fra pressepladserne lignede en tvivlsom offside.

Snu målmager
Det gjorde Christian Holst til gengæld ikke tre minutter senere i den modsatte ende, da han også befandt sig på kanten af offside. Kasper Risgaard kiksede en flugter, som røg hen for foden af en godt placeret Holst, der problemfrit kunne bringe Silkeborg foran 1-0.

AGF kom ud med mere energi fra anden halvlegs start, men den gejst blev i første omgang punkteret efter 56 minutter, da Christian Holst scorede igen.

Læs også

Denne gang mindre tilfældigt, da Christian Holst vendte godt rundt med en dyb frispilning fra Henrik 'Tømrer' Pedersen og køligt passerede AGF-målmand Steffen Rasmussen.

AGF's rutine kom ind for sent

Aarhusianerne forsøgte at vende opgøret med indskiftninger af rutinerede kræfter i form af Peter Graulund og Martin Jørgensen.

Missionen lykkedes delvist med Graulunds 1-2-reducering få minutter før tid, men trods en hektisk slutfase var det for lidt og for sent for AGF.

Læs også

AGF havde før opgøret ikke tabt på udebane i 10 kampe, men skal nu forsøge at rette op på en både point- og spillemæssig dårlig påske, når FC København på mandag kommer på besøg i Aarhus.

Silkeborg skal søndag forsøge at bygge videre på sejren ude mod AaB.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce