TOMÅLSSKYTTE. For anden søndag i træk scorede Igor Vetokele to gange.
Foto: LARS POULSEN

TOMÅLSSKYTTE. For anden søndag i træk scorede Igor Vetokele to gange.

Superligaen

FCK slår Brøndby med tre mål på ni minutter

Fire mål på elleve minutter var det hektiske højdepunkt, da FCK besejrede Brøndby.

Superligaen

Efter ni kampe uden nederlag blev det på den første søndag i advent atter hverdag i Brøndby.

FC København fik revanche for 3-2-nederlaget for to måneder siden, da de danske mestre i løbet af ni forrygende minutter i første halvleg vendte 0-1 til 3-1.

FØRSTE HALVLEG

Dermed blev der sat stopper både for Brøndbys stime af kampe som ubesejret, men også for en mulig klubrekord, da der for første gang i 500 minutters spil blev scoret mod Lukas Hradecky.

Brøndbys muligheder for at sætte klubrekord med seks kampe i træk uden scoringer imod led dog allerede under opvarmningen et afgørende knæk - eller i hvert fald et lille riv - da Khalid Boulahrouz pådrog sig en forstrækning i den ene lægmuskel.

Den 31-årige hollandske forsvarsspiller, der endnu ikke har prøvet at indkassere en scoring med Brøndby, måtte fra tribunen se afløseren Michael Almebäck lave et par fejl, hvoraf den ene kostede FCK's mål til 3-1.

1-0 direkte på frispark
Ferhan Hasani bragte ellers hjemmeholdet foran 1-0 efter 23 minutter, da han fra pæn afstand kringlede bolden fornemt op i det ene målhjørne direkte på frispark.

Afslutningen var Brøndbys første i kampen, hvor Nicolai Jørgensen var blevet 'frarøvet' en scoring, da Lukas Hradecky efter et kvarter i anledning af julemåneden leverede en formidabel sprællemandsredning på et hovedstød.

To minutter efter Brøndbys første scoring var luftstyrken hos det skadede midterforsvar, Boulahrouz og Martin Albrechtsen, savnet, da Olof Mellberg fik mulighed for at heade bolden videre efter Claudemirs lange indkast.

Bolden smuttede igennem til Igor Vetokele, der fik sat bolden på, så den smuttede i mål til den første scoring hos Lukas Hradecky, siden Patrick Mtiliga udlignede til 1-1 for FC Nordsjælland 6. oktober.

Tre mål på 9 minutter
Efter de 500 minutter gik der blot 7, før Hradecky igen blev passeret af FCK, der også var uden en rutineret forsvarsspiller, da en syg Lars Jacobsen måtte afløses af Christoffer Remmer.

Nicolai Jørgensen løb bolden frem mod Brøndbys straffesparksfelt, Thomas Delaney tog et løb i venstresiden som lige akkurat skabte en åbning i forsvaret, som Nicolai Jørgensen skar ind i og udnyttede til at score til 2-1 på en smukt solomål.

Uden Boulahrouz udgjorde Michael Almebäck midterforsvaret sammen med Dario Dumic, og svenskeren blev kort efter snydt af Igor Vetokele, der udnyttede en kort tøven, headede bolden forbi Almebäck og med en effektiv afslutning blev tomålsskytte for anden søndag i træk.

Målrigeste første halvleg siden 1999

Fire mål i første halvleg har man ikke oplevet i en kamp mellem Brøndby og FCK siden 1999, da det efter 3-1 ved pausen endte 3-2 til Brøndby, men i denne udgave af nyklassikeren forblev scoringerne inden pausen de eneste.

Nicolai Jørgensen brændte godt nok en kæmpe chance efter pausen, da han blev spillet fri midt for mål, men sparkede et pænt stykke over mål.

Dermed blev der også lagt en dæmper på resten af kampen, der ellers havde fået en så forrygende og farverig optakt, at starten måtte udsættes fem minutter, indtil røgen fra fyrværkeriet havde lagt sig.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce