Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
John Randeris/Ritzau Scanpix
Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Superligaen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Esbjerg overtager tredjeplads med sejr over tandløse Brøndby

Adrian Petre blev matchvinder i 2-1-sejr over Brøndby, som vågnede alt for sent.

Superligaen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Esbjerg viste stor skarphed og hentede søndag forårets første sejr i Superligaen, da holdet hjemme fortjent vandt med 2-1 over Brøndby.

Dermed spillede oprykkeren sig på tredjepladsen i rækken, hvor mange hold klumper sig sammen i slaget om top-6.

Brøndby så derimod undervejs i kampen flere gange usikre ud i den bageste kæde, og holdet har nu lukket fem mål ind i de første to kampe efter vinterpausen.

Opgøret blev indledt meget livligt med en masse angreb frem og tilbage, og der var da heller ikke spillet ret længe, før nettet blafrede første gang.

Allerede efter et kvarters spil kom hjemmeholdet foran med 1-0, da midtbanespiller Joni Kauko med hælen flot dirigerede et fladt indlæg fra holdkammerat Mathias Kristensen i mål.

Brøndby lagde efter scoringen et pres på hjemmeholdet, men de hurtige kombinationer langs kanterne gav ikke pote i form af en udligning.

Cheftræner Alexander Zorniger benyttede pausen til at skifte offensiv-profilen Hany Mukhtar ind, og holdet kom da også ud til anden halvleg med et aggressivt udtryk og et stort pres på Esbjerg-forsvaret.

Satsningen varede dog kun helt kortvarigt for gæsterne, da Esbjerg-angriber Adrian Petre i det 49. minut fra en fri position i feltet sparkede bolden i kassen til 2-0 efter dårligt Brøndby-forsvarsspil.

Fem minutter før tid lykkedes det Brøndby-anfører Benedikt Röcker at reducere til 1-2, da han fra sin position midt i feltet headede bolden ind bag en ellers storspillende Esbjerg-målmand Jeppe Højbjerg.

Brøndby lagde herefter et tungt pres i slutminutterne, og Röcker var tæt på at udligne med endnu et hovedstød, men bolden gik forbi målet, og det lykkedes ikke Brøndby at få point med hjem fra Esbjerg.


Ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Lars Krabbe

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

  • Marie Hald/moment Agency

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
    Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

  • Maud Lervik

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
    Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden