Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
dødsfald. En kvinde passerer nogle af de udbrændte biler, der stod i vejen for optøjer og sammenstød i Rio de Janeiro natten til i dag.
Foto: Silvia Izquierdo/AP

dødsfald. En kvinde passerer nogle af de udbrændte biler, der stod i vejen for optøjer og sammenstød i Rio de Janeiro natten til i dag.

VM 2014
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Optøjer før VM: Ung drengs død sparker gang i uro

Der er fortsat problemer med uroligheder i Rio de Janeiro før VM.

VM 2014
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Indbyggere i en nordlig forstad til Rio de Janeiro brændte mandag aften fem busser af i protest mod en 17-årig drengs dødsfald.

Kort inden busafbrændingerne døde den 17-årige dreng efter en skududveksling mellem kriminelle og politiet, oplyser brasilianske medier.

Dødsfaldet og urolighederne kaster igen et negativt fokus på sikkerheden i landet - kun seks uger før fodbold-VM afvikles i landet. Rio er vært for syv kampe, som også inkluderer selve finalen 13. juli.

Slog til mod stoffer og våben Mandagens offer befandt sig en stjålen bil, og et skydevåben blev fundet ved hans side, forklarede militærpoliti efterfølgende.

Læs også

Episoden skete, efter at politiet forsøgte at slå hårdt ned på handel med stoffer og biltyveri i slumområdet Morro de Chapadao. Efter skyderiet begyndte en gruppe på omkring 20 unge at sætte ild til busserne.

Der var også uroligheder i Rio for en uge siden, da indbyggere bebrejdede politiet for en dansers død i nærheden af turiststranden Copacabana.

Specialenheder kæmper med bander
Den 25-årige danser Douglas Rafael da Silva Pereira blev angiveligt dræbt, efter han fejlagtigt blev forvekslet med en narkohandler.

Tidligere på mandagen satte unge drenge ild til tre biler i slumkvarteret Alemao efter en 72-årig kvindes død. Det er endnu uvist, hvorfor kvinden døde.

Læs også

Siden 2008 har myndighederne i Rio sat et projekt i gang, hvor specialenheder i politiet skulle pacificere kriminelle bander i 174 favelaer, som er et udtryk for de mange fattige kvarterer i byen.

Fifa urolig for sikkerheden

Brasilianske myndigheder og det internationale fodboldforbund, Fifa, fastholder, at sikkerheden nok skal være i orden, når VM afvikles.

Læs også

150.000 politifolk og 20.000 private sikkerhedsagenter skal holde ro og orden under de store fodboldbegivenheder i Brasilien.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden